contact zoeken wedstrijden

Ilse Tuinenga wint OG-cup

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Anne Waterlander (x-lent.nl)

De formatie van Ilse Tuinenga, Wiljo Sijbrandij en Manon Scheepstra is zondag winnaar geworden van de vrije formatiewedstrijd voor de dames hoofdklasse.

In een spannende finale viel de beslissing pas op 5-5 en 6-6. De formatie van Ilse Tuinenga was de gelukkige en behaalde zo haar vijfde zege van het seizoen. Louise Krol, Imke van der Leest en Sjanet Wijnia bleven lang in de race maar moesten uiteindelijk op 5-5 en 6-6 passen. Tot vijf eersten gelijk bleven de parturen in elkaars spoor. Toen was het Manon Scheepstra die met drie zitballen haar partuur op matchpoint bracht maar trio Louise Krol wilde van geen wijken weten en knokte zich terug tot 5-5 en 6-6. Bij volle telegraaf mocht Ilse Tuinenga het karwei afmaken. Er kwam een kaats en Sjanet Wijnia mocht de zaak voor haar partuur afmaken maar in de veldspelsituatie die toen ontstond was Wiljo Sijbrandij Louise Krol te slim af en passeerde alsnog de kaats.

Ilse Tuinenga werd uitgeroepen tot koningin van de partij.
Ilse Tuinega c.s. had weinig moeite hoeven te doen om de finale te bereiken. Joukje Kuperus, Maaike Osinga en Iris van der Veen maakten veel te veel onnodige fouten en gingen op 5-0 en 6-2 het schip in. De nederlaag betekende ook dat het partuur weg valt uit de hoofdklasse. Na zondag is dit partuur terug te vinden op de 14de plaats in de ranking.
De halve finale tegen Nicole Hempenius, Sandra Hofstra en Harmke Siegersma ging volgens het boekje. Na een snele 5-1 voorsprong werd het nog 5 om 2 maar daarna was ook snel gedaan met trio Nicole Hempenius. (5-2 en 6-4).

Louise Krol c.s. moest er stevig aan trekken om Ilse Noorman, Martine Tiemersma en Jennie Terpstra er onder te krijgen. Via knap opslag en uitslagwerk lukte dat op 5-3 en 6-4.De halve finale tegen Elly Hofman, Marte Altenburg en Martzen Deinum ging ook niet bepaald van een leien dakje. Trio Elly Hofman bleef lang in de race voor een goed resultaat maar moesten op 5-4 en 6-6 toch 'belies jaan'.

In de strijd om de derde prijs was trio Elly Hofman die aan het langste eind trok. Nicole Hempenius c.s. ging dus na drie partijen kaatsen met lege handen naar huis.

Cijfers Huizum. 1. Joukje Kuperus, Maaike Osinga en Iris van der Veen – 2. Ilse Tuinenga, Wiljo Sijbrandij en Manon Scheepstra 0-5 en 2-6; 3. Anne Monfils, Nynke Sijbrandij en Marrit Zeinstra  - 4. Nicole Hempenius, Sandra Hofstra en Harmke Siegersma 5-5 en 2-6; 5. Louise Krol, Imke van der Leest en Sjanet Wijnia – 6. Ilse Noorman, Martine Tiemersma en Jennie Terpstra 5-3 en 6-4; 7. Tineke Dijkstra, Hermine Sytema en Jeske de Boer – 8. Elly Hofman, Marte Altenburg en Martzen Deinum 3-5 en 6-6;

Halve finales: 2. Ilse Tuinenga c.s. – 4. Nicole Hempenius c.s. 5-2 en 6-4; 5. Louise Krol c.s. – 8. Elly Hofman c.s. 5-4 en 6-6;

Finale: 2. Ilse Tuinenga c.s. – 5. Louise Krol c.s. 5-5 en 6-6. (Ilse Tuinenga c.s. wint).
Om de derde prijs: 4. Nicole Hempenius c.s. – 8. Elly Hofman c.s. 2-5 en 6-6;

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers