contact zoeken wedstrijden

Manon Scheepstra viert terugkeer met koningschap

Ze was er een mooie poos tussenuit maar in Makkum op de 16de juli 2016 kraaide de haan weer victorie.

Tekst: Jan Braaksma

Met haar vaste maten Ilse Tuinenga en Sjoukje Visser zegevierde zij met twee vingers in de neus over een peloton dat zich bij voorbaat al gewonnen gaf. De finale tegen Anne Monfils, Nynke Sijbrandij en Marrit Zeinstra maakte daar geen uitzondering op. Binne het half uur hing ook deze formatie in de touwen. Op en er over. Zowel aan de opslag als in het perk was trio Ilse Tuinenga oppermachtig. Op 5-0 en 6-2 beëindigde Sjoukje Visser de partij met een keurige retourslag.

De weg naar de finale kende ook weinig hobbels voor de gelouterde formatie. Rianne Vellinga, Maaike Osinga en Marie-jetske Lettinga stonden voordat ze er erg in hadden al weer de kleedkamer (5-0 en 6-6). Joukje Kuperus, Klasine Huistra  en Marije van der Meer deden het al niet veel beter al komt hen de eer toe dat zij van de enige drie parturen een bordje aan de telegraaf kregen. (5-1 en 6-4).

Trio Anne Monfils moest aanmerkelijk harder aan trekken.  De formatie van Iris van der Veen, Imke van der Leest en Sjanet Wijnia hadden vast betere plannen gehad voor een flitsende start meer moesten bij 5-2 en 6-2 toch afhaken.

De halve finale tegen Elly Hofman, Marte Altenburg en Renske Terwisscha van Scheltinga kostte aanzienlijk meer zweetdruppels. Bij 5-3 dacht trio Monfils dat men er al was maar Elly Hofman c.s. bleef aan het elastiek hangen. Op 5-5 en 6-2 knapte dat toch en kon trio Monfils zich opmaken voor de finale.
De strijd om het derde geld werd in het voordeel van Joukje Kuperus c.s. beslecht. Trio Elly Hofman moest bij 5-2 en 6-4 ‘belies jaan.’

Cijfers Makkum.
Eerste omloop: 1. Joukje Kuperus, Klasine Huistra en Marije van der Meer – 2. Michelle Bruinsma, Mariska Hoogland en Annelien Broersma 5-2 en 6-4; 3. Ilse Tuinenga, Sjoukje Visser en Manon Scheepstra – 4. Rianne Vellinga, Maaike Osinga en Marie-Jetske Lettinga 5-0 en 6-6; 5. Nicole Hempenius, Sandra Hofstra en Louise Krol – 6. Elly Hofman, Marte Altenburg en Renske Terwisscha van Scheltinga 3-5 en 4-6; 7. Anne Monfils, Nynke Sijbrandij en Marrit Zeinstra – 8. Iris van der Veen, Imke van der Leest en Sjanet Wijnia 5-2 en 6-4; Halve finale: Joukje Kuperus c.s. – 3. Ilse Tuinenga c.s. 1-5 en 4-6; Elly Hofman c.s. – 7. Anne Monfils c.s. 5-5 en 0-6; Om de derde prijs: 1. Joukje Kuperus c.s. – 6. Elly Hofman c,s, 5-2 en 6-4; Finale: 3.Ilse Tuinenga c.s. – 7. Anne Monfils c.s. 5-0 en 6-2. 

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers