contact zoeken wedstrijden

Huizumer Cup-dag

Zondag 24 juli a.s. organiseert de kaatsvereniging OG Huizum weer de jaarlijkse Huizumer Cup-dag. In 1986 organiseerde OG Huizum de here partij voor de hoogste klasse met een damespartij. Helaas is na aftreden van voorzitter Nanne Kleefstra een jaar later, deze partij niet meer georganiseerd in Huizum.

30 jaar later wil OG Huizum dit mooie initiatief op speciale wijze in ere herstellen. Dit jaar kaatsen zowel de Dames als de Heren Hoofdklasse op de Huizumer Cup-dag een vrije formatie partij. Daarbij wil OG Huizum ook de dames die aandacht en waardering bieden die zij verdienen.
 
De Dames en Heren vrije formatie parturen schitteren in 1 kaatsarena. 8 parturen dames en 10 parturen heren zorgen deze dag op het Huizumer kaatsveld voor aantrekkelijk kaatsen waarbij de toeschouwer niet een keuze hoeft te maken bij welke categorie te kijken. De heren starten om 10 uur in 3 perken en na de 1e omloop van de heren worden 2 perken omgebouwd tot dames perken waarna de dames los kunnen.
 
Het prijzengeld van de dames is gelijk aan de heren en zo wordt deze dag naast een Koning ook een Koningin gekozen van de Huizumer Cup-dag. Johan van der Meulen (Koning), Hylke Bruinsma en Hendrik Kootstra wonnen in 2015 de Huizumer Cup-dag. Bij de dames wonnen vorig jaar op de Dames Hoofdklasse Vrije Formatie onbeperkt Ilse Tuinenga, Sjoukje Visser en Manon Scheepstra de 1e prijs.
 
Wie worden de winnaars en winnaressen van de Huizumer Cup-dag 2016 en wie worden Koning en Koningin? De dag begint om 10:00 uur en wordt gehouden op Sportpark Nijlân. De entree is gratis en vanaf ongeveer 16:00 uur is er live muziek van The Huggies! Kortom, een uniek evenement met kaatsvertier gedurende de hele dag met een verloting en een gezellig stukje muziek. In de tent en kantine staan de vrijwilligers weer voor jullie klaar!

Affiche Huizumer Cupdag 2016

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers