contact zoeken wedstrijden

Trio Bauke Triemstra verrast in Holwerd

In Holwerd op de achtste vrije formatiewedstrijd van het seizoen vielen de puzzelstukjes bij trio Bauke Triemstra, Dylan Drent en Patrick Scheepstra eindelijk weer eens op de juiste plaats.

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Bert Drent

Na de fraaie zeges in Makkum en op de Rengers was het stil geworden rondom deze formatie. Zo nu en dan werd er weer voorzichtig op de deur van de hoofdklasse geklopt maar tot nu toe bleef het bij lichtjes kloppen. Maar op de kermispartij van VVV Concordia klopte het ineens. Bauke Triemstra had weer de flair die hij vorig jaar regelmatig uitstraalde en ook zijn kompanen Dylan Drent en Patrick Scheepstra hadden in Holwerd plotsklaps weer het goede gevoel dat vorm heet.

In een aardige finale werd het weer enigszins opgeleefde partuur van Jan-Dirk de Groot, Renze Hienmstra en Hans Wassenaar met 5-4 en 6-0 huiswaarts gestuurd. Dat had veel eerder gekund maar na een soepele 5-1 voorsprong was de snee er bij Triemstra c.s. even uit. Opslager Triemstra miste een viertal keren en Hiemstra en Wassenaar vonden nu wel de bovenlijn en dat resulteerde in een 5-4 stand. Voordat het zweet opslager Triemstra helemaal ging uitbreken wist hij op 5-4 en 6-0 de partij alsnog met een zitbal te beslissen. Twee opslagmissers van Hiemstra en een bovenslag van Drent waren daar aan vooraf gegaan. Triemstra werd uiteindelijk uitgeroepen tot koning van de partij maar zijn voorsprong op Drent was marginaal. Acht om zeven punten. Patrick Scheepstra, achterin en voorminst op, moest het doem met het schamele aantal van drie punten en daarmee kwam hij er wel bekaaid van af.

Was de finale feitelijk een fluitje van een cent dat kon bepaald niet gezegd worden van de twee voorgaande partijen die op het scherpst van de snede werden uitgevochten.

Johan van der Meulen, Alle Jan Anema en Hijlke Bruinsma waren zeker gelijkwaardig maar wisten op het moment suprême niet door te drukken. Via drie eersten gelijk liep de partij verder naar vijf eersten gelijk doordat Bauke Triemstra op 5-4 en 4-6 een zitbal plaatste. In het laatste eerst maakte Dylan Drent met twee ferme klappen het verschil. Op 5-5 en 6-2 deed Scheepstra ook nog een duit in het zakje door de bal over de bovenlijn te jagen.

In de halve finale leek het tegen Tjisse Steenstra, Herman Sprik en Cornelis Terpstra helemaal mis te gaan. Trio Triemstra kwam met 4 om 1 achter. Op 2-1 en 6-6 plaatste Steenstra een zitbal en op 3-1 en 6-6 miste Triemstra het perk. Einde oefening dus maar niets was minder waar. Triemstra vond de overdrive en via 6-4, 6-0 en tweemaal 6-6 werd de achterstand omgebogen in een 5-4 voorsprong. Maar de vreugde van de voorsprong duurde maar kort omdat Sprik op 5-4 en 6-6 ook de bovenlijn vond. Maar Triemstra c.s. had toch weer het laatste woord. Op 5-5 en 6-4 viel de opgeslagen bal van Steenstra achter de kwaadlijn. Duidelijk was wel dat Steenstra bepaald niet okselfris was. Last van de onderarm. Het vele zware werk van de laatste weken begint zijn tol te eisen.

Trio De Groot net ontsnapt aan degradatie naar de eerste klasse zat mooi in de lijst en wist viai twee eenvoudige zeges voorlopig het vege lijf te redden. Trio Peter van Zuiden was geen partij maar tegen Enno Kingma c.s. had het na 4 om 3 nog best verkeerd kunnen aflopen. Het geluk was nu eens met De Groot c.s en dat resulteerde in een 5-4 en 6-2 zege. Maar dat het lek nog lang niet boven is bewees de finale.

Trio Steenstra pakte het derde geld door in de eerst omloop te winnen van trio Gert-Anne van der Bos. Gert-Anne van der Bos sloeg geweldig op maar na een 4-2 voorsprong was de misser op 4-3 en 6-6 was grote importantie. Bij de opgooi ging het mis en Steenstra c.s. putte uit deze misser zoveel moed dat de partij alsnog kantelde. Op 5-4 en 6-6 sloeg Sprik boven.     

-Cijfers Holwerd.  Eerste omloop: 1. Tjisse Steenstra, Herman Sprik en Cornelis Terpstra 2. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Daniël Iseger 5-4 en 6-6; 3. Hendrik Tolsma, Jacob Klaas Haitsma en Jan Schurer – 4. Marten Bergsma, Erwin Zijlstra en Hendrik Kootstra 5-4 en 6-4; 5. Peter van Zuiden, Allard Hoekstra en René Anema – 6. Jan-Dirk de Groot, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar 1-5 en 2-6; 7. Enno Kingma, Pieter-Jan Plat en Jouke Bosje – 8. Menno van Zwieten, Pier Piersma en Sjoerd de Jong 5-3 en 6-4; 9.Bauke Triemstra, Dylan Drent en Patrick Scheepstra – 10. Johan van der Meulen, Alle Jan Anema en Hijlke Bruinsma 5-5 en 6-2; Tweede omloop: 1. Tjisse Steenstra c.s  - 3. Hendrik Tolsma c.s. 5-0 en 6-0; 6. Jan Dirk de Groot c.s. – 7. Enno Kingma c.s. 5-4 en 6-2; 9. Bauke Triemstra c.s. staand nummer; Halve finale: 9. Bauke Triemstra c.s. – 1. Tjisse Steenstra c.s. 5-5 en 6-4; 6. Jan-Dirk de Groot c.s.staand nummer; Finale: 6. Jan-Dirk de Groot c.s.– 9. Bauke Triemstra c.s. 4-5 en 0-6.

 

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers