contact zoeken wedstrijden

Beachkeatsen in Scheveningen!

Innovatie en kaatsen gaat in Den Haag hand in hand, vandaar dat we na een jaar na de introductie van het "5-wall handball" alweer aan wat nieuws toe waren.

Via een vakantie in Rio de Janeiro bleek het aldaar op het strand opgevoerde "Jugo de Peteca" een perfecte manier om in de zomer iets nieuws te spelen op het Scheveningse strand. Met veel verwarde blikken en gapende ogen bij de Haagse bevolking tot gevolg, maar daar houden we van. Reuring in de stad! En vaak komen verschillende delegaties uit Friesland en uit de rest van het land op bezoek die deze bijzondere kaatssport wel eens willen meemaken. Zoals dat gaat bij ons is de nazit het belangrijkste, dus onze grootste beloning na een vaak zonovergoten kaatsdag is het nagenieten van de zonsondergang op het strand met een biertje in de hand.

De Earrebarre
De Haagse Keats Feriening "De Earrebarre" is door een stel enthousiaste Frieze Hagenezen in 2003 opgericht "omdat we een keer als Den Haag op de bond moeten uitkomen!"Dat gebeurde vervolgens een stuk of acht keer, met altijd een gezellig dag in Franeker als resultaat. Kaatsen is bij de Earrebarre de verbindende factor tussen de Friezen om utens die om uiteenlopende redenen in Den Haag en omgeving zijn neergestreken. De een door een studie in Delft, een ander door een baan bij een ministerie en weer en ander door een stomende carriere in het Randstedelijke bedrijfsleven. In de zomer wordt elke maandagavond gekaatst in het Westbroekpark achter Madurodam en doen de Hagenezen mee met de landelijke competitie van de vereniging van buiten afdelinge: de FBA. In de winter wordt elke maandag de Haagse variant van het muurkaatsen, het "5-wall handball" gehouden (geimporteerd uit de U-S of A), wat al 12 jaar een succesvolle wintertraining is gebleken. Meer informatie, zie: www.earrebarre.nl 
 
Beachkaatsen 2016
En dan de uitslag van het beachkaatsen van vandaag, 11 juni 2016:
 
1e prijs
- Jort Oving
- Sybren Veenstra
 
2e prijs
- Harm Lely
- Marcel Lely
 
3e prijs
- Peter Veltman
- Caroline Labrie

beachkeatsen01
beachkeatsen1
beachkeatsen2

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers