contact zoeken wedstrijden

Keatskamp Easterein

Kaatskamp Easterein wordt sinds 2014 elk jaar georganiseerd door vrijwilligers. Ook dit jaar zijn ze weer van de partij.

Het thema is deze keer gevangenis. Gister begon het kaatskamp in Easterein in volle vreugde. Eerst moesten de kinderen bij aankomst een afdruk van hun vinger laten maken en op de foto met een nummerbordje, want anders kom je de gevangenis natuurlijk niet in. Toen alle kinderen binnen waren, werd er met hen kennisgemaakt en was er een welkomstwoord.

Maar ook bedachten de organisatie, wat is er nu leuker om de dag te beginnen met de echte komst van de politie? Dus hebben werd de politie gebeld en die kon wel even langskomen in zijn auto, de kinderen mochten ook even bij de politie in de auto een rondje maken, dat vonden ze natuurlijk fantastisch! Maar de politie was hier natuurlijk niet voor de leukigheid ze zochten ook echt een dief. In de vorm van een groot stoffen kikker. Dit was dus ook de verassing die de kinderen moesten zoeken voor de politie. Eigenlijk moest de kikker mee naar de gevangenis, maar de kinderen willen natuurlijk ook erg graag weten wie er in het kikkerpak zit. Dus mag die toch nog even blijven. Daarnaast mogen ze ook een naam bedenken voor de nieuwe mascotte van KF Easterein.

In de middag zijn de kinderen aan het kaatstrainen geweest, want ja zeg nou zelf, een kaatskamp is natuurlijk onmisbaar als er geen kaatstraining is. Als grote verrassing kwam de enige echte Piet Paulusma het weer van SBS6 bij ons presenteren. We hebben nu dus echt te maken met BE-ers (Bekende Eastereiners)!

s’ Avonds hebben we nog een recreatiespel gedaan en daarna gingen de kabouters naar huis. De welpen, pupillen en schooljeugd mogen blijven slapen als ze dat willen. De volgende dag zijn de kinderen al weer vroeg wakker en om 8 uur staat het ontbijt weer op tafel. Daarna mag iedereen zich weer voorbereiden voor de eerst volgende training om half 10. Nu mogen ze per groep lekker 2 uur gaan trainen. Om 12 uur staat de lunch weer klaar voor de kinderen. Na het eten mogen ze weer gaan trainen. s’ Middags staat er ook nog een recreatieve speurtocht op het programma, deze gaat door het hele dorp heen. Na deze recreatieve speurtocht gaan we naar de 2e avondmaal, dit wordt macaroni.

Vanavond staat er een spectaculaire Bonte Avond op het programma en als laatste is er morgenochtend een afsluitende wedstrijd voor de jeugd. Kortom: een leerzaam en gezellig kaatskamp die ook nog eens zorgt voor een goede voorbereiding voor dit seizoen!

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers