contact zoeken wedstrijden

Partuur Sietske Okkema wint seizoensopening bij de dames

Sietske Okkema, Sjoukje Visser en Louise Krol pakten zondag in een zonnig Pingjum de eerste kransen van het nieuwe kaatsseizoen. In een eenzijdige finale werd met 5-1 en 6-2 gewonnen van Elly Hofman, Martine Tiemersma en Sjanet Wijnia.

Tekst: Jan Braaksma

De laatste twee punten kwamen op naam van Louise Krol uit Ee door het plaatsen van een zitbal. Was de finale een ‘makkie’ dat kon bepaald niet gezegd worden van de twee eerste omlopen. Zowel in ronde een tegen Ilse Tuinenga, Imke van der Leest en Renske Terwisscha van Scheltinga alsmede in ronde twee tegen Anna-Brecht Bruinsma, Sandra Hofstra en Geke de Boer later uitgevallen en vervangen door Jildou Felkers  was het tweemaal kantje boord. 

De eerste partij werd op 5-5 en 6-2 beslist en in de halve finale viel de laatste slag bij 5-5 en 6-4. Trio Elly Hofman was in de aanloop naar de finale te sterk voor eerst Iris van der Veen, Maaike Osinga en Jeske de Boer. Het verschil zat hier in dat Elly Hofman c.s. op de zes besluitvaardiger was.  Bovendien was de totaal opslag bij trio Van der Veen gewoon niet goed genoeg. Op 5-3 en 6-0 lag de kaats voor Jeske de Boer net te ver.  In de halve finale was men duidelijk de bovenliggende partij tegen Nicole Hempenius c.s. Op 5-3 en 6-6 viel hier de laatste slag.

De strijd om het derde geld werd nipt gewonnen door  trio Nicole Hempenius. Op 5-5 en 6-4 was het voordeel voor Nicole Hempenius c.s.

Cijfers Pingjum: Eerste omloop: 1. Elly Hofman, Martine Tiemersma en Sjanet Wijnia – 2. Iris van der Veen, Maaike Osinga en Jeske de Boer 5-3 en 6-0; 3. Lisette Wagenaar, Marte Altenburg en Jildou Felkers – 4. Nicole hempenius, Anke Winkel en Marrit Zeinstra 2-5 en 6-6; 5. Ilse Tuinenga, Imke van der Leest en Renske Terwisscha van Scheltinga – 6. Sietske Okkema, Sjoukje Visser en Louise Krol 5-5 en 2-6; 7. Marije Hiemstra, Nynke Sijbrandij en Martzen Deinum – 8. Anna-Brecht Bruinsma, Sandra Hofstra en Jildou Felkers (ingevallen voor  Geke de Boer) 5-5 en 2-6; Halve finale:  1. Elly Hofman c.s. – 4. Nicole Hempenius c.s. 5-3 en 6-6; 6. Sietske Okkema c.s. – 8. Anna-Brecht Bruinsma c.s. 5-5 en 6-4;  (Jildou Felkers (ingevallen voor  Geke de Boer);  Om de derde prijs: 4. Nicole Hempenius c.s. – 8. Anna-Brecht Bruinsma c.s. 5-5 en 6-4; Finale: 1. Elly Hofman c.s. – 6. Sietske Okkema c.s.  1-5 en 2-6.
 

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers