contact zoeken wedstrijden

Senioren Afdeling

15 mei 2011 10:00
Grou
Categorie Heren 2e klasse
Soort Afdeling
Vereniging KV IT WETTERLAN
Scheidsrechter Wierstra, D.
Wedstrijdsecretaris
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

Afdeling Easterein terechte winnaar van de senioren afdelingswedstrijd in Grou.

Voor het eerst sinds lange tijd organiseert “K.v It Wetterlan” op zondag 15 mei, weer een KNKB senioren afdelingswestrijd voor heren. Voorheen stond deze wedstrijd traditioneel op het wedstrijdprogramma van de vereniging en nu zijn de grousters weer van doel om de wedstrijd als traditie aan te houden. Op de lijst stonden 25 parturen.
De wedstrijd kende een vlot verloop, veel spannende partijen waren niet te aanschouwen op het koude en winderige kaatsveld van sportpark Meinga.
Als sterkste 4 parturen kwamen Anjum, Wjelsryp, Easterein en Franeker uit de bus. In de eerste halve finale neemt Franeker het op tegen Anjum. Anjum die het vooral van de gebroeders Bos moet hebben, maar prima gesteund door een goede balkeerder, moesten hierin het onderspit delven. Anjum leek uitgekaatst en Franeker maakt hier dankbaar gebruik van. Deze halve finale werd beslist op 5-1 6-4.
De andere finalist moest komen uit de confrontatie tussen de dorpen Easterein en Wjelsryp, deze partij boot nog veel minder spanning. Helaas moest Paulus Yde Walda zijn plek in het voorperk afstaan vanwege een opspelende knieblessure, waardoor Wjelsryp min of meer vleugellam werd gemaakt. Eindstand van deze halve finale was 5-0 en 6-6.
De finale gaat derhalve tussen de parturen van Franeker met Jan Hof, Michel van der Veen en Patrick Scheepstra en Easterein met Dirk Yde Sjaarda, Pytrik Hiemstra en Bauke Dijkstra.
Easterein komt vliegend uit de startblokken, het eerste eerst wordt gepakt op 0-6 door een zitbal van Dirk Yde Sjaarda. Het tweede eerst wordt op 4-6 verijdeld door Bauke Dijkstra die de bal boven slaat. Vervolgens slaat Dirk Yde Sjaard een onverwerkbare opslagbal op 2-6 waardoor ook het derde bordje voor Easterein aan de telegraaf komt. Easterein kaatst vooral degelijk en heeft een prima opslag, Franeker maakt in het begin teveel fouten waardoor ze achter de feiten aanlopen.
Nadat ook het vierde eerst door Easterein is gepakt vindt Franeker het welletjes en begint beter van zich af te slaan wat resulteert in een 4-1 stand wanneer Patrick Scheepstra op 6-4 en een kleine kaats een zitbal slaat. Het volgende eerst gaat ook naar Franeker door een buitenslag van Dirk Yde Sjaarda op de stand 6-2.
Het volgende eerst blijkt een beslissend eerst in de wedstrijd te zijn. Op de stand 6-6 verdedigt Dirk Yde Sjaarda een dikke kaats met succes, waardoor Franeker niet het aansluitende eerst pakt maar waardoor Easterein verder uitloopt.
Franeker spartelt nog een beetje tegen en weet nog een derde eerst aan de telegraaf te krijgen als Patrick Scheepstra op de stand 6-0 een zitbal plaatst. Het volgende eerst wordt vervolgens volledig uit handen gegeven door Franeker, door twee buitenslagen van Patrick Scheepstra en twee buitenslagen van Michel van de Veen. Easterein is met de eindstand 3-5 en 0-6 de terechte winnaar van deze afdelingswedstrijd die gesponsord werd door Van Vuuren Deuren uit Grou.

Uitlsagen:
1. Easterein: Dirk Yde Sjaarda, Pytrik Hiemstra, Bauke Dijkstra
2. Franeker: Jan Hof, Michel van der Veen, Patrick Scheepstra
3. Anjum: Wietse Rosier, Wiebe Wessel Bos, Sip Jaap Bos
3. Wjelsryp: Pieter Sijbren Scharringa, Paulus Yde Walda, Jouke Bosje

Foto's

Deze wedstrijd

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers