contact zoeken wedstrijden

Jongens Vrije formatie vf

3 juli 2010 10:00
Arum
Categorie Jongens
Soort Vrije formatie
Vereniging KV WILLEM WESTRA
Wedstrijdsecretaris L. Kuipers-Landskroon
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

Menno van Zwieten koning in Arum
Menno van Zwieten uit Peins, Oane Veldman uit Tzummarum en Hendrik Bouwhuis uit Bolsward zijn winnaars geworden van de 25e Sieger Goïnga-partij in Arum. Bij deze jongens vrije formatie-partij stonden 14 parturen op de lijst. Menno van Zwieten werd koning bij deze jubileumpartij, de oudste vrije formatie partij voor jongens. De voorzitter van de koningscommissie was de eerste koning van de Sieger Goïnga partij 25 jaar geleden, Rein Tiedema.
In de finale versloegen Van Zwieten c.s. het partuur van Peter van Zuiden, Tjerkwerd, Albert van der Weide, Dronrijp en Tjisse Steenstra, Beetgumermolen met 5-3, 6-4.
De derde prijzen gingen naar Rein Hiemstra, St. Annaparochie, Richard Tamminga, Hurdergaryp en Jesse van der Molen, Witmarsum en naar Jan Bauke Tolsma, Arum, Kees van der Schoot, Sexbierum en Christian de Haan, Franeker.
Verrassend was de vroegtijdige uitschakeling van het partuur Pieter Sijberen Scharringa, Wjelsryp, Sjoerd de Jong, St. Annaparochie en Jelle Scharringa, Wjelsryp. Zij vlogen er meteen in de eerste omloop uit tegen de latere finalisten Van Zuiden, Van der Weide en Steenstra: 5-1 en 6-2. De gedoodverfde favoriet kwam al snel op achterstand en kwam mentaal te kort om de achterstand om te buigen.
Het niveau van de wedstrijd was over het algemeen niet hoog, er konden erg veel opslagfouten genoteerd worden. Wellicht hadden de jongens het oranjefeestje van de avond ervoor nog in de benen.
De prijzen bij deze bijzondere wedstrijd bestonden uit zilveren lauwerkransen.

Foto's

Deze wedstrijd

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers