contact zoeken wedstrijden

Meisjes Door elkaar loten del+verl afd

13 juni 2010 11:00
Grou
Categorie Meisjes KNKB
Soort Door elkaar loten
Vereniging KV IT WETTERLAN
Scheidsrechter Clubscheidsrechter,
Wedstrijdsecretaris
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

Mooie strijd in Grou bij D.E.L. Meisjes

In de d.e.l-wedstrijd werd op het scherpst van de snede gestreden om de felbegeerde kransen. Het partuur van Geke de Boer, Wergea, Margereta Terpstra en Gerry Edou Mollema beide Easterein kaatsen zich als eerste in de finale, met 5 tegeneersten in 3 partijen en zonder een stand nummer.
Het partuur van Nynke Sijbrandy, Bozum, Riska Bouma, Buitenpost en Nieke Wateler, Minnertsga hebben het beduidend moeilijker om in de finale te komen. De eerste omloop was nog een opwarmertje, het partuur wist met schone telegraaf te winnen. De tweede omloop, werd pas met alles aan de hang beslist. Op deze stand is het Riska Bouma die de kaats weet te passeren. Opvallend aan deze partij was dat het winnende partuur terug moest komen van een achterstand van 5-1. Via een staand nummer in de halve finale komt het partuur van Nynke Sijbrandy in de finale.
Dat de meisje de spannendste wedstrijd van de dag tot het laatst hebben bewaard wordt duidelijk uit het scoreverloop van de finale. De eerste eersten worden om en om verdeeld. Dan is het het partuur van Geke de Boer wat 2 eersten voorsprong weet te nemen door goed spel en foutjes van de tegenstander. Ook nu geeft partuur Sijbrandy het niet op en knokt zich weer naast het andere partuur 4-4.
Uiteindelijk komt opnieuw alles aan de hang en moet de laatste bal de winnaar van deze wedstrijd gaan bepalen. Geke de Boer slaat de bal hoog achterin, maar achterinse Riska Bouma weet de bal voorbij de kaats te slaan.
Een derde prijs in de d.e.l-wedstrijd ging naar het partuur van Anke Winkel, Hijum, Anne Berber Zeinstra, Peins en Jitske Plantinga, Easterein.

Winnaars D.e.l:
1. Nynke Sijbrandy, Bozum, Riska Bouma, Buitenpost, Nieke Wateler, Minnertsga
2. Geke de Boer, Wergea, Margreta Terpstra, Gerry Edou Mollema, beiden Easterein
3. Anke Winkel Hijum, Anne Berber Zeinstra, Peins, Jitske Plantinga, Easterein

Deze wedstrijd

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers