contact zoeken wedstrijden

Lytse PC Senioren Vrije formatie

12 september 2009 10:00
Mantgum
Categorie Heren 2e klasse
Soort Vrije formatie
Vereniging KF JACOB KLAVER
Wedstrijdsecretaris
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

Voor een uitgebreid verslag; www.jacobklaver.nl

De 60e editie van de Lytse PC in Mantgum is gewonnen door Simon Minnesma, Arie den Breejen en Chris Wassenaar. In de finale waren ze te sterk voor Michiel Scheepvaart, Hyltje Bosma en Rudolf Soepboer. Trio Scheepvaart begon in de finale met een spel voorsprong. Simon Minnesma en zijn mannen zetten een tandje bij en haalden op naar 2 spellen gelijk. Het was erop en erover. Vrij eenvoudig liepen Minnesma c.s. door naar de 5 eersten door tactisch goed te kaatsen.

Chris Wassenaar produceerde zijn bekende kanonskogels, Simon sloeg goed op en Arie heeft aan snelheid en lenigheid nauwelijks ingeleverd. Het perk Bosma-Soepboer probeerde het wel, maar kreeg geen grip op de opslag van Minnesma en Wassenaar. Michiel Scheepvaart heeft de hele dag prima opgeslagen, maar kon in de finale het perk Den Breejen-Wassenaar niet breken. Op 5-2 en 6-4 sloeg Scheepvaart buiten.

De derde prijs was voor Bouwe de Bruin, Gerrit Groen en Willem Rienks. In een redelijk spannende en aantrekkelijke partij verloren De Bruin c.s. in de halve finale van het trio Scheepvaart. Op 5-4 en 6-2 viel te laatste slag.

Simon Minnesma werd tot koning van de partij uitgeroepen.

Uitslag:
1e prijs:
Simon Minnesma (Dronrijp) - koning
Arie den Breejen (Arum)
Chris Wassenaar (Minnertsga)

2e prijs:
Micheil Scheepvaart (Makkum)
Hyltje Bosma (Makkum)
Rudolf Soepboer (Holwerd)

3e prijs: Bouwe de Bruin (Mantgum)
Gerrit Groen (Wergea)
Willem Rienks (Wageningen)

Foto's

Deze wedstrijd

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers