contact zoeken wedstrijden

Heren 30+ Door elkaar loten verliezersronde

23 augustus 2009 11:00
Franeker
Categorie Heren 35+
Soort Door elkaar loten
Vereniging KV JAN BOGTSTRA
Scheidsrechter Clubscheidsrechter,
Wedstrijdsecretaris
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

C1000 heren 30+ Partij te Franeker

Op zondag 23 augustus streden op het veld van de jarige kaatsvereniging Jan Bogtstra (116 jaar jong) te Franeker de heren uit de 30+ categorie om de fraaie prijzen welke werden aangeboden door C1000.
Na ontvangst met koffie en een traktatie ivm de genoemde verjaardag, konden iets na 11.00 uur de eerste parturen onder leiding van scheidsrechter Riemer Haagsma los.Er werd fel maar sportief gestreden en toen de kruitdampen waren opgetrokken na de eerste omloop, werd duidelijk dat er behoorlijk wat krachtsverschil zat tussen de diverse parturen.
Het partuur van Teun van der Molen, Klaas Dijkstra en Erik Zittema was het eerste partuur dat de finale wist te bereiken door achtereenvolgens 5-3 6-6 en 5-2 6-6 de partijen te winnen, een staand nummer op de drie zorgde voor de finaleplaats.
Het andere partuur dat de finale wist te bereiken, was het trio Jacob Kamstra, Jan Sipma en Gerard Brunia, zij hadden het in de eerste omloop lastig tegen Wietse Jan Dijkstra, Erik Bakker en Ludwig Seerden, die zich pas bij de stand 5-4 6-6 gewonnen gaven. In de 2e omloop bleef dit partuur staan en versloeg in de halve finale trio Jappie Wagenaar, Jelle Jan Bouma en Rinze Cuperus, die daarmee de 3e prijs wonnen.
In de finale was het trio Teun van der Molen die een 3-0 voorsprong nam, maar door een omzetting in het perk, kwam trio Jacob Kamstra terug tot 3-2. Door 2 buitenslagen in het volgende eerst liep Van der Molen cs gemakkelijk door naar 4-2 waarna om en om een eerst werd gepakt. Het zeer degelijke en sterke partuur van Van der Molen besliste de wedstrijd vervolgens bij de stand 5-3 6-2 toen de opgeslagen diepe bal van Gerard Brunia iets te ver bleek te zijn opgeslagen. Hierdoor moest dat partuur genoegen nemen met de 2e prijs.
In de verliezersr onde was het een bijloterij van jewelste, doordat er bij partuur 9 slechts 1 speler op de lijst stond, moest er in iedere ronde opnieuw bijgeloot worden. Zo kon het voorkomen dat enkele kaatsers 4 of zelfs 5 keer moesten kaatsen. Maar gelukkig waren er ook in de verliezersronde hele goedgevulde boodschappentassen. De finale ging hier tussen de parturen van Gerard van Malsen, Piet Zondervan en Tammo Bijlsma tegen trio Wietse Jan Dijkstra, Ludwig Seerden en Erik Bakker. Of het kwam door het lange wachten of door de warmte of mogelijk door het prima spel van het laatst genoemde partuur, maar trio Van Malsen kwam niet verder dan één bordje enmoest dus diep buigen voor het sterk kaatsende trio Dijkstra.1-5 2-6.
1e prijs: Teun van der Molen, Klaas Dijkstra, Erik Zittema
2e Prijs: Jacob Kamstra, Gerard Brunia, Jan Sipma
3e Prijs: Jappie Wagenaar, Jelle Jan Bouma, Rinze Cuperus
Verliezersronde:
1e Prijs: Wietse Jan Dijkstra, Ludwig Seerden, Erik Bakker
2e Prijs: Gerard van Malsen, Piet Zondervan, Tammo Bijlsma

Foto's

Deze wedstrijd

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers