contact zoeken wedstrijden

Jongens Vrije formatie

24 juni 2009 13:00
Arum
Categorie Jongens KNKB
Soort Vrije formatie
Vereniging KV WILLEM WESTRA
Scheidsrechter Hiemstra, S.
Wedstrijdsecretaris L. Kuipers-Landskroon
Locatie Kaart

Wedstrijdverslag

Carlo Booms, Hidaard, Robert de Bruin, Tzummarum en Gerrit Jan Duiven zijn de winnaars van de jongenswedstrijd die woensdag, 24 juni in Arum gekaatst werd.
Bij de jongens vrije formatiewedstrijd met 11 parturen ging de finale tussen het partuur van Booms, de Bruin en Duiven en het partuur van Gosse Beeksma, Cornjum, Bauke Triemstra, St. Jacobiparochie en Hendrik Kootstra, Minnertga.
Het werd een spannende partij, een echte finale met alles erop en eraan. Aanvankelijk leken Booms, de Bruin en Duiven snel naar de overwinning te lopen. Ze namen een 1-4 voorsprong in de wedstrijd, maar op één na alle eersten werden beslist op 6-6.
Beeksma, Triemstra en Kootstra kwamen beter in hun spel en kropen gestadig dichterbij, waarbij weer elk eerst op 6-6 werd beslist, het werd 2-4 door een kwaad-opslag van Booms op 6-6, 3-4 door een kwaad-uitslag van de Bruin op 6-6, Booms c.s. namen een 3-5 voorsprong door een bovenslag in tweede instantie van Gerrit Jan Duiven, alweer op 6-6.
Gosse, Bauke en Hendrik gaven zich echter nog lang niet gewonnen. Ze kwamen op 4-5 dichterbij en kwamen daarna sterk terug van een 2-6 achterstand, op alweer 6-6 zorgde een kwaadslag van Duiven na sterk opslaan van Beeksma voor evenwicht in de wedstrijd.
Het laatste eerst werd niet het spannende einde waarop iedereen zat te wachten. Foutjes van partuur Beeksma zorgde al snel voor 0-6. Op die stand sloeg Carlo Booms prima op, Bauke Triemstra verslikte zich in de bal en kreeg hem het perk niet uit.
Op 5-5, 0-6 was daarmee de zege een feit voor Carlo, Robert en Gerrit Jan.
Zij waren daarmee de winnaars van de Sieger Goïnga-partij, die dit jaar voor de 24ste keer georganiseerd werd.
De koningsprijs ging naar Gerrit Jan Duiven uit Hartwerd.
De derde prijs was voor Auke Geert Ybema uit Ferwoude, Jorren Westra uit Beetgumermolen en Jan Dominicus van der Wal uit Dronrijp. Auke Geert viel in voor Albert van der Weide.
Carlo, Robert en Gerrit Jan hadden een zwaardere weg naar de finale dan hun tegenstanders. In de eerste omloop werd het tegen Sicco Scheltema, Kevin Jaarsma en Jelle Scharringa een overwinning waarvoor flink gekaatst moest worden: 4-5, 2-6. De tweede omloop ging snel, Johannes van der Veen, Jan Sipke Tuinman en Hendrik Bouwhuis werden met 1-5 en 0-6 verslagen. In de derde omloop wederom een vlotte overwinning, deze keer op Auke Geert Ybema, Jorren Westra en Jan Dominicus van der Wal: 1-5, 2-6.
Gosse Beeksma, Bauke Triemstra en Hendrik Kootstra wonnen in de eerste omloop gemakkelijk van het tweetal Peter van Zuiden en Tjisse Steenstra: 0-5, 6-6. In de tweede omloop hadden ze ook niet veel moeite met Jelte Visser, Jelmer Westra en Menno van Zwieten: 5-1 en 6-2, waarna ze via een staand nummer in de finale belandden.
Een mooie kaatsmiddag met helaas – waarschijnlijk doordat het wat vroeg in het seizoen was – wat weinig deelname. Volgend jaar als de partij voor de 25ste keer gekaatst zal worden, zal dit waarschijnlijk iets later zijn, zodat alle jongensparturen kunnen deelnemen.

Foto's

Deze wedstrijd

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers