contact zoeken wedstrijden

Internationaal

Naast het Friese kaatsspel, dat voornamelijk in Nederland wordt gespeeld, zijn er ook nog vele andere kaatssoorten die buiten Nederland worden beoefend. In Belgie en Frankrijk is dit het Jeu de Pelote en in Spanje, Italië en Midden en Zuid-Amerikaanse landen zijn de vele vormen van Pelota waaronder ook het Llargues.

In 1928 is de CIJB opgericht. De KNKB was één van de initiators om te komen tot een internationale organisatie. Dit is een overkoepelende organisatie die tot doel heeft het organiseren van internationale toernooien welke toegankelijk zijn voor aangesloten landen. Deze toernooien worden dan ook door deze landen georganiseerd. Toewijzing vindt plaats tijdens de jaarlijkse CIJB vergadering.

De belangrijkste toernooien zijn het Europeeskampioenschap en het Wereldkampioenschap.
Het EK wordt om de 2 jaar georganiseerd en het WK om de 4 jaar.

Tijdens deze toernooien worden de volgende spelvarianten gespeeld: Het Internationale spel, Llargues en het Wallball.  Tijdens het WK kan door het organiserende land nog een plaatselijke variant aan het toernooi toegevoegd worden.

Nederland wordt vertegenwoordigd door spelers uit het Friese kaatsspel en spelers die Wallball beoefenen. Selecties worden gedaan door de bondscoach. Voor Nederland zijn dit Marten Feenstra en Geert Vandervelden. Hierin is Marten Feenstra verantwoordelijk voor Llargues en het Internationale spel en Geert Vandervelden voor het Wallball.

Het eerstvolgende grote toernooi is het WK 2017 in Colombia. Het daaropvolgende grote toernooi is het EK 2018 dat in Franeker wordt georganiseerd in de dagen na de PC 2018.

Het bedrijf TRES is de trotse vaste sponsor van TeamNL. Daarnaast heeft de KNKB middels een aanbieding van PC-pakketten nog een aantal sponsoren bereid gevonden TeamNL te steunen richting het WK in Colombia. Een overzicht van alle TeamNL sponsoren vindt u op de pagina van Sponsoren Team NL/ Internationaal.

Sinds 1 augustus 2017 is Reisburo Franeker de trotse reispartner van de KNKB t.b.v. ons Team NL.

Klik hier voor meer informatie over het CIJB

Reisburo Franeker
Team NL
Team NL

Hoofdsponsor

Businesspartner

Suppliers