contact zoeken wedstrijden

Muurkaatsen in Makkum groot succes!

Woensdag 2 januari is het one wall toernooi voor basisscholen gehouden. Dit werd door de gemeente Súdwest Fryslân georganiseerd en in Makkum deden er 34 kinderen mee uit de gemeente oud-Wûnseradiel. Donderdag 3 januari is het toernooi in Sneek voor kinderen uit de rest van Súdwest Fryslân gehouden.

foto's: Elisabeth Fotografie

’s Ochtends om 10.00 ging het toernooi van start. Eerst was er een korte uitleg van de regels en demonstratie van het spel om alle kinderen duidelijk te maken hoe het moest. De regels waren iets vereenvoudigd om het gemakkelijk te houden. Deze opzet was prima, want het spel liep overal goed.
Bij elk veldje zat een middelbare school leerling die voor sport gekozen heeft om de wedstrijdjes te begeleiden. Er werd in poulesysteem gekaatst. In de eerste ronde moest je drie of vier keer kaatsen op een praktisch klein veldje. Het was steeds één tegen één.

Na de eerste poulefase werden de punten geteld en werd er een nieuwe poule-indeling gemaakt. De nummers één van elke poule kwamen bijelkaar, de nummers twee, enzovoort. Daardoor kreeg je dat je het niveau binnen de poule gelijkwaardiger werd.

In deze nieuwe poule moest iedereen weer drie of vier wedstrijdjes spelen.

IMG_8570
IMG_8592
IMG_8598
IMG_8604
IMG_8643
IMG_8659

Hoofdsponsor

Businesspartner

Suppliers