contact zoeken wedstrijden

Informatie wedstrijdorganisatie in Coronatijd

Vanaf dinsdag 15 december is Nederland ter bestrijding van het coronavirus in een strenge lockdown om contacten tot een minimum te beperken. Voor de sport betekent dit dat tot en met in ieder geval 9 februari sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden. Er geldt van zaterdag 23 januari tot en met 9 februari een avondklok tussen 21.00 uur en 04.30 uur.

Buiten mag iedereen vanaf achttien jaar alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan twee personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten. Voor de topsport en de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen. De jeugd tot achttien jaar mag buiten blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen, de wedstrijden liggen wel stil.

Dit protocol gaat uit van de per 23 januari 2021 geldende landelijke maatregelen.
Dit protocol is juridisch gezien een advies voor het handelen op buiten- en binnen-sportaccommodaties en in de openbare ruimte. Het protocol is inhoudelijk in lijn met de tijdelijke wet COVID-19, geldend van 27-11-2020 t/m heden.
NOC*NSF heeft een lijst met veelgestelde vragen opgesteld over het sportprotocol en corona.

Heb je een vraag en kun je het antwoord niet vinden? Neem dan contact op met je gemeente of de supportdesk van NOC*NSF (sportsupport@nocnsf.nl).
 
Protocollen en informatie
Het algemeen protocol verantwoord sporten van NOC*NSF vindt u via deze link
 
Tevens heeft NOC*NSF een actuele FAQ op haar website waarin antwoorden op uiteenlopende vragen van verenigingen, sporters en bestuurders terug te vinden zijn. Deze FAQ is hier te bereiken.
 
Op de website van de veiligheidsregio Fryslân vindt u meer informatie rondom het coronavirus. 

Contactpersoon 
Vanuit de KNKB is Afke Hijlkema de te benaderen contactpersoon bij vragen over het coronavirus. Afke is te bereiken via: en 06-10053871. Het bondsbureau blijft het aanspreekpunt voor algemene vragen rondom wedstrijdzaken en de wedstrijdagenda.

 

Verenigingsprotocollen 

Vereniging Gemeente
KV Warber Bliuwe Morra Lioessens  Noardeast-Fryslân.nl
KV Bolsward  Súd West Fryslân
St.-Anne / Drie Spul is Út Waadhoeke
LKC Sonnenborgh Leeuwarden Leeuwarden
Poster Paint

Contactpersonen per gemeente

Gemeente contactpersoon telefoonnummer emailadres
Gemeente Leeuwarden Sido de Schiffart 06 – 1332 4926 
058 – 267 79 64 

Gemeente Súd West Fryslân Ilan Boot
Jildou Oosterhof
06 1177 7905
06 5150 5651
Gemeente Noardeast-Fryslân Lana Span
Richard Kuperus
0519 29 88 88
Gemeente Waadhoeke M. Nieuwland 0517-380380
Gemeente Heerenveen

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers