contact zoeken wedstrijden

Grasmat is klaar op Oldehoofsterkerkhof

Op het Oldehoofsterkerkhof wordt druk gewerkt aan een echte grasmat. Zaterdag is de 100ste editie van de Oldehove kaatspartij. Een speciale editie van een bijzondere kaatswedstrijd.

KNKB Media TV nam een kijkje en kwam voorzitter Robert Roosjen van LKC Sonnenborgh tegen.

oldehove

Jan Willem Maas, NOC NSF, reikt prijs uit op 'Oldehovedag'
Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de kaatsklassieker, De Oldehovedag, voor het eerst werd gespeeld. Om van dit 100-jarig jubileum een speciale editie te maken, wordt zaterdag 14 september deze heren hoofdklasse kaatspartij gespeeld op echt gras aan de voet van de Oldehove. Voor deze speciale editie heeft de organisatie Jan Willem Maas, namens NOC NSF betrokken bij o.a. Olympisch Plan 2028, uitgenodigd. Hij reikt aan het einde van de dag aan de winnaars de prijs, De Zilveren Oldehove, uit.

Gratis toegang 100 jarig jubileum kaatsklassieker
De organisatie van de Oldehovedag 2013 is in handen van Stichting Oldehovedag 2013 en wordt uitgevoerd in opdracht van LKC Sonnenborgh. Voor kaatsliefhebbers, bezoekers van Friesland en bezoekers van de binnenstad dé gelegenheid om een unieke viering en kaatswedstrijd mee te maken aan de voet van de Oldehove. Om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de kaatssport, is de entree zaterdag 14 september gratis. De eerste kaatsparturen beginnen om 11:00 uur. Uniek in de kaatssport is dat een deel van de begroting, € 3.000,-, middels crowdfunding is gefinancierd. Via www.sportdelen.nl konden kaatsliefhebbers stukjes kaatsveld sponsoren.

Door de samenwerking tussen kaatsvereniging LKC Sonnenborgh en Stichting Oldehovedag 2013 komen sport, traditie en cultuur op een bijzondere wijze samen.

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers