contact zoeken wedstrijden

Belgische Kaats bondscoach komt naar Nederland!

Geert Vandervelden, de Belgische Bondscoach van het kaatsen stopt per 31 december 2012 als bondscoach in België. “ Na 4 prachtige jaren is het tijd voor iets anders”, aldus de Belgische bondscoach. Geert van der Velde is vanaf 01 januari 2013 de nieuwe Projectleider van het Wall ball in Nederland of te wel het muurkaatsen.

Na het fantastische WK van 2012 heeft het One Wall een positieve uitstraling gekregen.
De zachte bal, eenvoudige regels en overal en op elk moment te spelen. Deze elementen, los van de attractieve waarde van het spel, passen bij de moderne sportbeoefenaar.
Daarnaast hebben de internationale One Wall-organisaties elkaar gevonden in een nieuwe wallball organisatie WBBA met Olympische Ambities en mogelijk een internationale wedstrijdkalender.
In het nieuwe beleidsplan van de KNKB is het One Wall( muurkaatsen) duidelijk neergezet als kaatsvorm met een enorme potentie voor de toekomst.
Geert Vandervelden gaat nauw samenwerken met Tjalling van der Berg, Pieter Tienstra en Theunis Piersma.
De focus voor de komende maanden ligt zowel op recreatief gebied als mede op de topkaatsers. Dit alles vanwege de Olympische ambities van het One Wall. Opleidingen en kennis overdracht worden verzorgt vanuit de Friesland Bank Kaatsacademie .
Daarnaast wordt er gekeken naar scouting, talentenopleiding en begeleiding. Binnenkort wordt er meer bekend over de plannen van o.a. Geert van der Velde, Tjalling van der Berg en de KNKB.

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers