contact zoeken wedstrijden

Sport staat stil bij dood grensrechter

Het nieuws omtrent het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen van voetbalclub Buitenboys uit Almere heeft in de afgelopen dagen veel impact gehad op de sportwereld en op de gehele Nederlands samenleving.


Onvoorstelbaar dat zo’n exces in de sport kan plaatsvinden.
Allereerst past het ook de KNKB medeleven te betuigen met de familie en andere direct betrokkenen. Onvoorstelbaar wat zij nu door moeten maken en we wensen hen daar veel sterkte bij.
In een periode waarin niet op grote schaal actief wordt gekaatst, wil de KNKB wel stilstaan bij deze vreselijke gebeurtenis, die voor sporters en of vrijwilligers opeens heel dichtbij komt. Geschokt en woedend zijn we dat dergelijk gewelddadig gedrag zomaar actieve vrijwilligers in het uitoefenen van hun functies kan treffen.

Net als de andere sportbonden wil de KNKB een signaal afgeven, dat we als gemeenschap buitensporig gedrag langs en op de velden niet langer tolereren.
Ook de KNKB wil werken aan een veilig sportklimaat, een omgeving waarin sporters veilig, met plezier en onbezorgd kunnen genieten van sport.

Laten we met zijn allen de sport en de kaatssport in het bijzonder, vrijhouden van excessen: een belangrijke taak voor bestuurders, scheidsrechters, trainers, coaches, ouders en supporters.
Met dit statement sluit de KNKB aan bij alle initiatieven, die sportbonden en verenigingen komend weekend nemen om te laten weten, dat respectvol met elkaar omgaan voorop staat en blijft staan.

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers