contact zoeken wedstrijden

WK muurkaatsen finales

Na een week van voorbeschietingen zijn op zondag de finales in hoofd-divisies van het WK Muurkaatsen in Dublin gespeeld. Wat direct opvalt is het ontbreken van een show-court. Slippertje van de Ierse organisatie!

bron: www.muurkaatsen.nl

Hoezo Olympische ambitie? De spelers trokken zich gelukkig niets aan van het gebrek aan ambiance en gingen voor de titels tot aan de grenzen van hun kunnen.
De Heren Open Singles bijten het spits af met de enkelfinale tussen de geroutineerde Yuber "PeeWee" Castro en up-and-coming gentleman player Tywan Cook. Cook serveert de hele wedstrijd diep over links en weet veel rally's daarna direct met een killshot over rechts te beslissen. De eerste set gaat met 21-14 naar Cook. In het begin van de 2e set raakt PeeWee Castro door toedoen van Tywan Cook licht geblesseerd aan zijn linker pols, waardoor hij genoodzaakt is de serves over links met rechts te beantwoorden. De rechter kant van de baan komt daardoor volledig open te liggen en dat past prima in de speelstijl van Cook die met 21-8 ook de tweede set pakt en daarmee zijn 1e wereldtitel.

De strijd om de dames enkeltitel was een Puertoricaanse vriendinnen aangelegenheid: Melinda Mendez en Jessica Lopez lieten dat op de baan niet blijken en legden een behoorlijke pot op de mat. Helaas ging Jessica aan het begin van de tweede set (weer!) door haar linker enkel, waardoor ze niet meer maximaal kon spelen. Met 2-0 (setstanden 21-7 en 21-14) pakte Melinda Mendez de titel. Eerder kon het Puertoricaanse duo de gouden medaille in het dubbelspel al ophalen. Tegenstanders Torres en McConney lieten zeer 'un-pro' verstek gaan. Een euvel dat het toernooi in meerdere divisies ontsierde overigens.
In de heren dubbelfinale stonden uitsluitend gerenomeerde namen op het affiche: Wally Amaro, die in augustus het publiek in Franeker op de banken kreeg, stond opgesteld met POWER-player Herman Mendez. Tegenstanders Cesar Sala en William Polanco gingen als underdog de finale in. Polanco kampt met een zeer pijlijke tennisarm en had daarom de halve finale in het enkelspel al laten lopen. In de eerste set konden Polanco en Sala het duo uit Puerto Rico tot 5-5 bijbenen, maar daarna was de beer los: Herman "El Duro" Mendez schoot met scherp en zorgde voor het verschil: 21-13. In de tweede set bleven Polanco en Sala na een goede start steeds juist aan de goede kant van de score al kwamen Mendez en Amaro vier keer langszij: 8-8, 12-12, 13-13 en 18-18. Cesar Sala maakte met spectaculaire reddingen op de powershots van Herman Mendez het verschil, en sleepte met 21-18 een derde set uit het vuur. In de tie-break leek het pleit snel beslegd. Herman Mendez leverde aan de lopende band killshots met de precisie van een laserstraal af. Op 9-1 leek het een walk-over te worden, maar op dat moment herpakten Sala en Polanco zich. Door het spel meer naar het achterveld te verplaatsen konden ze langer in de rally blijven. Ze kwamen terug tot 9-7 en leken toen het momentum te hebben. Een tweetal onnodige fouten brachten echter de beslissende score op het bord: 11-9. Wally Amaro en Herman Mendez mogen zich de komende 3 jaar Wereldkampioen noemen.

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers