contact zoeken wedstrijden

Film over Jokelyn Tienstra

De Nationale Hersen Stichting gaat een film maken over oud topkaatster Jokelyn Tienstra.

Foto: Nederlands Handbal Verbond

De oud St.-Annabuurster is verkoos in de jaren negentig het handbal boven het kaatsen. Als keepster van het nationaal Handbalteam staat haar interlandteller op 176. In 2008 kwam er een abrupt einde aan haar carriere door de ontdekking van een tumor in haar hersenen.

Op haar hyves pagina schrijft ze een indrukwekkende weblog.
'Een hersentumor is niet iets eenvoudigs maar zeker niet het einde van de wereld. Sterk zijn, fysiek en psychisch gaat mij helpen dit ding te overwinnen. Ik hou van het leven. '

De Nationale Hersen Stichting heeft filmmaker Bob Kukler opdracht gegeven om een film te maken met als thema 'Grens verleggend'. Jokelyn Tienstra doet dit al jaren.

De filmmakers zijn op zoek naar de vrachtwagen chauffeur die in 2008 haar leven redde. De oplettende vrachtwagenchauffeur handelde razendsnel toen hij op de duitse autobaan een personenwagen naast zich opmerkt. Vanuit zijn cabine zag hij Jokelyn met haar hoofd op het stuur liggen. Met zijn enorme gevaarte gaat de trucker schuin achter de vierwieler rijden en blokkeert zo het andere verkeer. Inhalen is onmogelijk door deze mobiele muur. Een hersentumor veroorzaakte die bewuste avond een epilepsieaanval bij Jokelyn. Hier is ze later aan geoppereerd.

Degene die weten wie de chauffeur is kunnen dit mailen naar webredactie@knkb.eu

De film komt in februari 2013 uit en is dan ook te zien op omrop Fryslân TV.

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers