contact zoeken wedstrijden

A,B, C of D niveau; voor welk niveau geef ik de kinderen op?

Gratis 'opslagkaartjes' voor toetsing

Foto: Lieuwe Bosch

Nu de nieuwe niveaunamen steeds bekender worden is het zaak om alle kinderen op het voor hun juiste wedstrijdniveau op te geven. Wanneer een kind op zijn eigen niveau kaatst is dat voor iedereen het prettigst. En plezier beleven aan het kaatsen is een voorwaarde om beter te worden. Wanneer kinderen met plezier kaatsen, willen ze vaker kaatsen waardoor ze zich ontwikkelen en de sport trouw blijven. Maar hoe weet ik voor welk niveau ik de speler moet opgeven?

Dit is vaak lastig te bepalen. Elke trainer, ouder of verenigingsbestuurder heeft zijn eigen maatstaven, visie of beweegredenen om te bepalen wie in welke categorie thuis hoort. Om de verenigingen hiermee te helpen bieden we opslagkaartjes aan als hulpmiddel bij de toetsing.
 
Met hulp van onze Kaatsacademie-sponsoren (Frythermo en FB Oranjewoud) hebben we opslagkaartjes ontwikkeld en gedrukt welke gratis kunnen worden afgehaald bij het bondsbureau. Een mooi hulpmiddel zodat de jeugd het plezier behoudt door te kaatsen in de juiste categorie. 

Sponsoren Kaatsacademie

Op het kaartje staan de disciplines en eisen waaraan je moet voldoen voor welk niveau. De trainer of begeleider telt aan de hand van de gestelde normen wat je score is. De speler wordt beoordeeld op het moment dat de trainer denkt dat hij er klaar voor is. Een stukje consistentie qua beoogd niveau is wel belangrijk, een goede dag of uitschieter in de score is niet voldoende.
 
Vanaf heden zijn deze kaartjes te bestellen via het bondsbureau. Informatie over de kaartjes, de bestelprocedure en meer is hier te vinden.


Bekijk hieronder het voorbeeld van de opslagkaart voor welpen meisjes.

Welpen meisjes

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers