contact zoeken wedstrijden

Frouljus PC 2021: Wie plaatst zich, wie kaatst Keats-off, wie valt af?

Foto: Henk Bootsma

Dit weekend staan de laatste rankingwedstrijd op het programma die mee zal tellen voor de plaatsing voor de dames PC. 
 
De enige twee parturen die er dit seizoen in zijn geslaagd een dames hoofdklasse vrije formatie wedstrijd te winnen die meetelt voor de ranking zijn Ilse Tuinenga c.s. en Nynke Sijbrandij  c.sl
 
Op basis van de inmiddels zeven gespeelde wedstrijden die meetellen voor de plaatsing voor de PC is onderstaande tussenstand opgemaakt. De definitieve ranking, op basis van acht wedstrijden, zal worden gepubliceerd nadat de resultaten van de wedstrijden van komende zondag bekend zijn. De parturen die deelnemen aan de hoofdklasse wedstrijd in Vrouwenparochie zullen hun puntentotaal in ieder geval met 80 ‘deelnamepunten’ zien groeien. De parturen die deelnemen aan de eerste klasse wedstrijd in Ried verdienen 60,2 ‘deelnamepunten’. Naast de deelnamepunten verdienen de parturen ‘omlooppunten’. Op de hoofdklasse wedstrijd van zondag verdient een partuur per gewonnen omloop 80 punten. Bij de eerste klasse wedstrijd verdient een partuur per gewonnen omloop 40 punten[1].
 
De eerste 11 parturen in het rankingoverzicht, dat na afloop van de wedstrijden van zondag wordt opgemaakt, plaatsen zich direct voor de PC. De parturen op de plekken 12 t/m 15 plaatsen zich voor de keats-off. De winnaar van de keats-off plaatst zich vervolgens als 12epartuur voor de PC. De Keats-off wordt komende donderdag gespeeld in Wommels. 

Op dit moment is verrassenderwijs het partuur van Anna-Brecht Bruinsma, Anne Monfils en Jennie Terpstra nummer twaalf. Het verschil met nummer elf (rechtstreekse plaatsing op PC) is 1,2 punt. De nummer elf is het meisjespartuur van Marije Bodde, Anna-Dieuwke Dijkstra en Gerde Lycklama a Nijholt. De nummers dertien, veertien en vijftien lijken zeker van de Keats-off. Ook valt hier op dat partuur vijftien bestaat uit louter meisjes kaatsters (Foke Jil Bakker, Rixt Blanke, Senne Idsardi) 

[1]Bij de deelname- en omlooppunten die komende zondag kunnen worden verdiend, wordt ervan uitgegaan dat de twee hoogst geplaatste speelsters van ieder partuur aanwezig zijn.
 
Klik hier voor de stand van zaken van de ranking met laatste acht getelde wedstrijden.

 

RM 2021-08-14 om 22.17.03

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers