contact zoeken wedstrijden

Trio Anna-Brecht Bruinsma wint de krans in Balk!

Foto en Video: KNKB Media

Onder aanvoering van een gedreven en sterk kaatsende Louise Krol wonnen Anna-Brecht Bruinsma en Martzen Deinum de dames hoofdklasse partij in Balk. Voor het eerst kwam de hoofdmacht van het damespeleton in de het bloeiende kaatsdorp. 

Oud PC-winnaar René Anema is voorzitter van de club waar de organisatie perfect was. Met een nieuw clubhuis hebben de leden van K.V. De Cannegieter een prachtig thuishonk. Met om het uur wisseling van de keurmeesters is Balk een voorbeeld hoe het kaatsen georganiseerd kan worden. 

Anna-Brecht Bruinsma, Louise Knol en Martzen Deinum gingen na een spannende finale met de kransen naar huis. Voor Louise Knol een beloning van een dag gedreven en goed kaatsen. De anderhalf uur rijden naar Broeksterwâld was het meer dan waard. Knol kreeg perfecte ondersteuning van opslager Anna-Brecht Bruinsma. In de halve finale was Bruinsma er op de beslissende slagen. Martzen Deinum kaatste met een pijnlijk enkel een degelijke partij. 

​In de finale tegen Tineke Dijkstra, Mintje Meintema en Marrit Zeinstra viel feitelijk de beslissing in de beginfase toen Tineke Dijkstra geblesseerd raakte. Bovendien kon Marrit Zeinstra de finale niet zoals de halve finale naar haar hand zetten. Op 5-3 en 6-2 wist de goed degelijk kaatsende Mintje Meintema de kaats niet te passeren. 

De finale leek voor Dijkstra, Meintema en Zeinstra ver weg in de halve finale tegen Ilse Tuinenga, Anne Monfils en Annelien Broersma. De 5-3 achterstand werd omgebogen en op 5-5 6-2 sloeg Marrit Zeinstra met een bovenslag de partij naar de geschiedenis. 

Brunsma c.s. hadden in de halve finale een zware kluif aan Sietske Okkema, Lotte Delgrosso en Sjanet Wijnia. Feitelijk viel op 4-3 6-6 de beslissing door de buitenslag van Wijnia. In de partij om derde prijs wonnen Ilse Tuinenga, Anne Monfils en Annelien Broermsa van Okkema, Delgrosso en Wijnia. 

In Balk werd de pilot ''minimaal twee keer kaatsen'' ter zijde geschoven door het feil dat Harmke Siegersma door een blessure afwezig was. Balk, scheidsrechter en bondsbureau besloten dit om de partij door bijloten niet al te lang te laten duren. Of en wanneer de pilot wordt uitgevoerd is niet duidelijk. 
 

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers