contact zoeken wedstrijden

Team “Rood’ blijft winnen!

Foto: Henk Bootsma

De twee grote favorieten in het dames kaatspeleton gingen ook in Minnertsga aan de haal met goud en zilver. De rode ‘fjoer’ brigade trok opnieuw aan het langste eind. Alleskunner Manon Scheepstra was in de finale de grote aanjager voor haar maten Nynke Sijbrandij en Marrit Zeinstra. 
 
Minnertsga is met een aantal verenigingen in gelegenheid om gelijktijdig de heren en dames te ontvangen. Ondanks de Corona maatregelen was de inrichting van beide velden sfeervol. Met Abe Visser de kersverse voorzitter als spreekstalmeester zat de sfeer er in. 
 
De twee topparturen opnieuw in de finale. Tot spellen gelijk hielden Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Sjanet Wijnia gelijke trend met Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra. Op 4-3 6-4 werd het verschil gemaakt door voorinse Scheepstra met een ferme bovenslag. Ilse Tuinenga probeerde op 5-3 6-6 succesvol te zijn bij de beste kaatster van dit moment. Manon Scheepstra passeerde de kaats ruim. 
 
In de halve finale wonnen Sijbrandij, Scheepstra en Zeinstra redelijk simpel van Annet de Haan, Lotte Delgrosso en Annelien Broersma (5-2 6-0). De formatie van Annet de Haan legde nog wel beslag op de derde prijs. Tineke Dijkstra Louise Krol en Amarins de Groot (ingevallen voor geblesseerde Harmke Siegersma) werd met puik kaatsen verslagen in een bijna schemerig Minnertsga. 
 
De prijswinnaars 
1. Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra
2. Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Sjanet Wijnia
3. Annet de Haan, Lotte Delgrosso en Amarins de Groot. 

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers