contact zoeken wedstrijden

Informatie ​rondom PC 2021

Tekst: PC
Foto: Anne Waterlander (X-Lent)
Video: KNKB-Media

Kaartverkoop
De kaartverkoop van de 168e PC, die op 4 augustus plaatsvindt, is 10 juli van start gegaan. In verband met het coronavirus is het aantal beschikbare plaatsen minder dan in voorgaande jaren.  In eerste instantie is na overleg met de gemeente slechts ongeveer de helft van de beschikbare plaatsen aangeboden. Inmiddels mag tweederde van de capaciteit worden benut, waardoor opnieuw kaarten in de verkoop zijn gegaan. Het betreft alleen zitplaatsen, er zijn bij deze PC geen staanplaatsen. Via tickets.pc-franeker is zichtbaar welke plaatsen nog beschikbaar zijn en kunnen deze kaarten ook worden besteld.

Controle bij ingangen PC evenementterrein
Het PC terrein is dit jaar een afgesloten evenemententerrein. Voor de veiligheid van het publiek moet elke bezoeker met een QR-code aan kunnen tonen dat hij gevaccineerd is of is getest op het coronavirus en het virus dus niet kan verspreiden. Voor een bezoek aan de PC is behalve een toegangskaart een bewijs van volledige vaccinatie of een geldige negatieve testuitslag niet ouder dan 24 uur nodig. Dat bewijs is een QR-code op de mobiele telefoon of geprint op papier, in combinatie met een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort of ID-kaart).

De QR-code-hulpbrigade
De afgelopen weken hebben zich veel mensen bij de PC gemeld om te vragen hoe ze dit voor elkaar kunnen krijgen. Daarom heeft de PC vrijdag 23 juli van 15.00 tot 17.00 uur een inloopmiddag georganiseerd in het Kaatsmuseum. Er zullen daar enkele vrijwilligers met een laptop aanwezig zijn die mensen kunnen helpen om een QR-code op de mobiele telefoon of geprint op papier te krijgen. Als u het lastig vindt een QR code aan te maken, ga dan naar de QR-code-hulpbrigade in het museum. 

Bezoekers van de PC zullen worden opgeroepen zoveel als mogelijk op het evenementterrein te blijven. Daarom wordt er op een deel van de Voorstraat een cateringgebied ingericht waar mensen bij kramen van de Franeker horeca eten en drinken kunnen kopen.

 

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers