contact zoeken wedstrijden

Rein Tiedema ontvangt bondsinsigne KNKB

Tekst: Rynk Bosma
Foto's: Henk Bootsma en Kaatshistorie

DSC_8668

Het was op de Algemene Leden Vergadering al te beluisteren dat Rein Tiedema sinds 31 januari van dit jaar na een periode van zes jaar is gestopt als voorzitter van de Club van Tien. Ook had hij even eerder het bondsinsigne van de KNKB ontvangen uit handen van directeur Marco Hoekstra en voorzitter Wigle Sinnema. Dat gebeurde vanwege zijn grote verdiensten voor de kaatssport, wie herinnert zich niet het Tiedema Dutch Open in De Trije?

Die onderscheiding betekent echter niet dat Tiedema afscheid neemt van de kaatssport. Inmiddels is hij kandidaat om zitting te nemen in het bestuur van de Stichting Freule. Dat Tiedema een iets rustiger leven moet aanvaarden heeft alles te maken met recente gezondheidsproblemen die hier echter niet relevant zijn.

Tiedema groeide op in Winaam, maar kaatste later samen met de zoon van kinderrechter Westerveld, Gert Jan Westerveld en Sven Kuipers voor Midlum en dat was een geducht partuur. Derde op de Freule van 1984. Tiedema was een liefhebber van de sport die vooral als opslager uitkwam op de eerste en tweede klas. Drie jaar geleden vertelde hij in de Keats!: ‘Ik leau dat ik wol moai mei komme kinnen hie yn de haadklasse’.

Uitnodiging 1991 te Achlum. V.l.n.r.: scheidsrechter Henk Hellinga, Tetman de Boer (Menaldum), koning Johannes G. Dijkstra (Oude Bildtzijl) en Rein Tiedema (Midlum).
Uitnodiging 1991 te Achlum. V.l.n.r.: scheidsrechter Henk Hellinga, Tetman de Boer (Menaldum), koning Johannes G. Dijkstra (Oude Bildtzijl) en Rein Tiedema (Midlum).

De in Baard wonende Tiedema hield en houdt van de twee Friese sporten die toevallig ook nog rijmen. Schaatsen en kaatsen dus, met op zijn 21e een gebeurtenis in de privésfeer die de ambitie om topkaatser te worden om zeep hielp. Misschien in zekere zin wel vergelijkbaar met de recente gezondheidsproblemen.
 
De keuze tussen werk en sport viel in het voordeel uit van werk. Met in 2004 een uiterst succesvol eigen bedrijf Tiedema Droogtechniek en Lekdetectie in Sneek. Van 2011-2013 was hij lid van de Werkgroep Sponsorwerving en hij mag zich hoofdsponsor van het wallball noemen. Een liefhebber zal Tiedema altijd blijven, met een voorkeur voor het kaatsen met de harde bal.

Tiedema

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers