contact zoeken wedstrijden

Ludieke kaatscompetitie bij Omrop Fryslân: “Mik ‘m der yn”

Omrop Fryslân timmert in coronatijd sportief gezien extra aan de weg. Na een penaltycompetitie voor de voetballers uit de vijfde klasse B en een korfbalcompetitie voor de derde klassen A en B, organiseert de Omrop vanaf 27 maart een bijzondere competitie voor acht heren hoofdklasse parturen.

Mik um

“Mik ‘m der yn” is de titel van de ludieke kaatscompetitie, waarin ook vooruitgekeken wordt naar het komende kaatsseizoen.
Acht hoofdklasseparturen sturen vier weken lang op zaterdagmiddag hun ‘tûkste’ opslager naar het Omrop terrein. Daar staat een onvervalste speciekuip van 57 cm doorsnee te wachten op de kaatser, die tien pogingen krijgt om vanaf 12 meter zoveel mogelijk ballen rechtstreeks in die speciekuip te slaan. De beste opslagers plaatsen zich voor de finale op zaterdag 24 april. Inzet van dit alles: De Omrop Fryslân Mik ‘m der yn trofee. 

Iedere zaterdag live te volgen op radio én TV

Mik’m der yn is iedere zaterdag om 13.40 en 14.40 uur live te volgen op radio én TV bij Omrop Fryslân. De competitie is onderdeel van het interactieve programma Sneon yn Fryslân, dat iedere zaterdag van 13.00-18.00 uur op radio en TV wordt uitgezonden. Presentatie van het programma is in handen van Geert van Tuinen. Hijlko Broersma is de verslaggever bij de kaatscompetitie en Koning van de vijftig plus, Ludwig Seerden, is de strenge maar rechtvaardige scheidsrechter bij deze krachtmeting.

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers