contact zoeken wedstrijden

Drietal scheidsrechters geslaagd voor het theoretisch gedeelte Internationaal scheidsrechter

Sipke Hiemstra, Johnny Bergsma en Hendrik Sweering zijn geslaagd voor het theoretische gedeelte als internationaal scheidsrechter.
In december hebben ze meegedaan aan een online cursus welke georganiseerd werd door de scheidsrechtercommissie van het CIJB. Tijdens deze cursus werden de spelregels van de spelvarianten LLarques, Internationale spel en het Wallball besproken. Een week later werd hun kennis getoetst en deze toets hebben ze alle drie met een ruime voldoende afgesloten.
 
Deze ‘door de wol geverfde’ scheidsrechters lopen al jaren mee binnen het Friese spel. Afgelopen week mochten ze hun certificaat ontvangen voor het theoretische gedeelte. Later dit jaar zal er een cursusdag voor de praktijk worden georganiseerd. Wanneer dit traject is doorlopen en getoetst kunnen ze ingezet worden bij internationale wedstrijden van het CJIB zoals het EK en WK.
Sipke, Johnny en Hendrik behoren al jaren tot de top van het scheidsrechterskorps binnen het kaatsen. Dat ze deze uitdaging dan nog aan gaan is een groot compliment waard en geeft veel mogelijkheden richting de internationale toernooien.

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers