contact zoeken wedstrijden

De fotograaf en zijn foto

Foto's: Romy Postma en Henk Haar

De KNKB probeert wekelijks het kaatsen in woord en beeld bij de liefhebbers te brengen. Zo blijft de sport zichtbaar in een tijd waarin de plakboeken troost moeten bieden. Bovendien blijft het kaatsen zo ook interessant voor sponsoren, publiek en de jeugd. De komende tijd gaan we een aantal leden van ons fotografieteam aan u voorstellen. Elke fotograaf zal zijn of haar favoriete foto laten zien en vertellen waarom die ene foto persoonlijk zo mooi wordt gevonden. Daarnaast vertellen we iets over deze fotograaf.
 
De aftrap voor deze serie zal worden verricht door het jeugdige talent Romy Postma en oudgediende Henk Haar:

Foto gezicht romy naam

De KNKB gebruikt sinds het seizoen 2019 foto’s van Romy. Al op 15 jarige leeftijd liet Romy zien dat ze een getalenteerd fotograaf is. De KNKB had zoveel vertrouwen in de inmiddels 16-jarige Romy dat ze, in samenwerking met KNKB-Media, afgelopen jaar al bij een aantal grote partijen (o.a. Freule en Frouljus PC) de live-foto’s mocht aanleveren.
 
Romy is de gehele zomer op de kaatsvelden te vinden. Of om foto’s te maken van de kaatsssport of als actieve kaatser. Wanneer ze met de camera rond de velden loopt is ze altijd op zoek naar foto’s die de emotie in de sport weergeven. Bijvoorbeeld het uitbundig vieren van de winst of een bovenslag. Naast het fotograferen van de kaatssport fotografeert ze in de winter graag het voetbal en volleybal.

Foto Romy Favoriet

Dit is voor Romy de meest bijzondere foto die ze dit jaar heeft gemaakt. Het mooie aan deze foto vindt ze dat de kaatser in de lucht hangt en er verder niks omheen staat. Bij de foto’s in het tussenspel moet je ook een beetje geluk hebben dat je de foto op het juiste moment ‘pakt’. Enige jammere is volgens Romy dat de bal niet op de foto staat, maar die was alweer retour geslagen op dit moment.
 

Foto henk haar gezicht naam

Henk Haar is al jaren een bekende in de kaatswereld. Henk heeft veel gedaan binnen het kaatsen. Zo nam hij zitting in verschillende werkgroepen en is hij actief geweest als coach en (muur)kaatstrainer.
Op dit moment is hij coördinator en trainer van het schoolkaatsproject en werkzaam als verenigingsondersteuner. In de vrije tijd die Henk dan nog over heeft mag hij graag fotograferen. Hij zorgt dan ook regelmatig voor foto’s van de projecten die hij namens de KNKB uitvoert.  
 
Elke fotograaf heeft zijn eigen kwaliteiten en manier van fotograferen. Henk is iemand die oog heeft voor wat er rond de velden gebeurt. Foto’s die anders dan anders zijn en vaak heel goed bruikbaar zijn voor informatieve- en/of sfeerverslagen. Waar de meeste fotografen het liefst naar de grote partijen gaan om foto’s te nemen is het voor Henk even leuk om naar de jeugd, federatie of de categorieën onder de hoofdklasse te gaan.

RM 2021-01-15 om 21.31.25

De ingezonden foto past dan ook helemaal in dit verhaal. Als onderwerp bij de foto’s kregen we de tekst ‘Verantwoordelijkheid nemen’.
Een foto van de combinatiepartij 30+ en 50+, een foto passend bij het seizoen 2020. Verantwoordelijkheid nemen om de kaatsbal terug te halen voor de organiserende vereniging en daarnaast je coronaproof te gedragen op het veld.
Foto’s die passen bij het karakter van Henk en bij zijn manier van fotograferen.

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers