contact zoeken wedstrijden

Update: gevolgen coronamaatregelen voor de (kaats)sport

De nieuwe kabinetsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben ook gevolgen voor de (kaats)sport.
 
Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, komen er nieuwe maatregelen voor sport. Gevolg hiervan is dat alle opleidingsactiviteiten vanuit de FB Oranjewoud Kaatsacademie, activiteiten van Team-NL en alle Wallball-wedstrijden tot nader orde stil komen te liggen.
 
De nieuwe maatregelen zijn:
 
Maximaal 2 volwassen personen mogen met elkaar sporten. Zij houden onderling 1,5 meter afstand.
Groepslessen zijn verboden. Alle opleidingsactiviteiten vanuit de Kaatsacademie liggen hierdoor tot nadere orde stil.
 
Voor binnensporten geldt een maximum van 2 personen per groepje (exclusief instructeur). En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:
-de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;
-er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;
-zij niet mengen.
Dit zijn activiteiten op verenigingsniveau in de eigen woonplaats! Hierdoor liggen alle trainingen van Team NL ook tot nadere orde stil.
 
Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
 
Er worden geen wedstrijden gespeeld.
Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld. Kinderen met klachten blijven thuis.
Publiek bij sport is niet toegestaan.
Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
 
Wedstrijden, toernooien en toeschouwers
Zijn wedstrijden en toernooien toegestaan?
Nee. Wedstrijden leiden tot veel extra reisbewegingen en sociale contacten. Daarom is besloten om voorlopig alle Wallball-wedstrijden stil te leggen.
 
Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 2 personen ook voor kinderen?
Nee. Er is een uitzondering voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Zij mogen met grotere groepen sporten. Maar er worden geen wedstrijden tegen andere verenigingen gespeeld.
 
Een overzicht is ook te vinden via https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers