contact zoeken wedstrijden

VIDEO: Speciale hoofdklasse wedstrijd St.-Annaparochie

Foto: Henk Bootsma 
Video: KNKB Media

K​.F. St. Anne / Drie Spul Is Út organiseert speciale heren hoofdklasse wedstrijd

Op zaterdag 12 september 2020 wordt er een heren hoofdklasse wedstrijd in St.-Annaparochie georganiseerd. Deze wedstrijd zal plaatsvinden onder bijzondere regelgeving (pilot). In afwijking van het normale aantal parturen wordt er een vrije formatie wedstrijd gekaatst met acht deelnemende parturen in plaats van de gebruikelijke tien parturen.

Het staand nummer komt hiermee te vervallen. Door deze maatregel wordt de ranking verder geoptimaliseerd, er zijn immers geen punten te verdienen met een staand nummer.  De afgelopen twee jaar is er in samenhang met de wedstrijdagenda al veel in de ranking verbeterd.
 
De gedachte van het kaatsexperiment is ook om de niveau verschillen te minimaliseren en dat iedere kaatser minimaal twee keer per wedstrijddag kan kaatsen. Mogelijk zijn de deelnemende parturen iets meer in balans en worden we getrakteerd op hoogstaand kaatsspel en spannende kaatspartijen wat de attractiviteit van het kaatsspel ten goede komt. Er wordt gespeeld volgens onderstaand wedstrijdschema:

De winnaars van de 1ste omloop kaatsen verder voor een finale plek. De verliezers van de 1ste omloop kaatsen verder in de herkansingsronde voor de 3de prijs.
 
 ‘Of dit in toekomst gerealiseerd kan worden, zal de tijd ons leren’ en ‘We gaan de haalbaarheid in ieder geval onderzoeken  met behulp van deze pilot’ aldus KNKB bestuurslid technische zaken Dirk Kuperus.

Klik hier voor de wedstrijdlijst

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers