contact zoeken wedstrijden

Voorzitter Commissie 55+ Piet Bosgraaf zwaait af als ridder

Tekst: Rynk Bosma
Foto's: Henk Bootsma

Dat er aan alles een einde komt wordt nooit beter duidelijk dan in de maand december als het sentiment van weer een jaar voorbij de overhand heeft. Piet Bosgraaf wist als voorzitter van de Commissie 55+ dat er ooit een einde aan zijn voorzitterschap zou komen. Op woensdag 18 december was dat zover, Bosgraaf nam afscheid en de opvolger stond al klaar in de persoon van Ludwig Seerden.
 
Bosgraaf stond samen met Jan Hoeksma in 1994 aan de wieg van de Commissie 55+ dat inmiddels al danig is gegroeid in die kwart eeuw dat het bestaat. Veertig man kwamen in Motel Van der Valk in 1994 bijeen om de Commissie 55+ op te richten en inmiddels is het aantal kaatsers uitgegroeid tot een kleine honderd die elke veertien dagen op woensdag als pelgrims richting Franeker vertrekken.
 
Dit jaar dus een echte jubileumpartij met ruim 114 deelnemers die voor aanvang van de dag even met zijn allen op de foto gingen in een speciaal t-shirt. Althans dat was de bedoeling, maar het was woensdag 18 december ook actiedag van demonstrerende boeren en dat betekende dat zo’n twintig deelnemers bij Joure werden opgehouden en dus ook niet op de foto konden.
 
Het mocht de feestvreugde niet verminderen met natuurlijk als grootste verrassing de onderscheiding die voorzitter Piet Bosgraaf kreeg. Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werd Bosgraaf en de versierselen werden de inwoner van Drachten opgespeld door burgemeester Jan Rijpstra van de gemeente Smallingerland. ,,Soks lêze je oars altiten yn de krante, en no binne je sels oan ‘e beurt’’, zo zei een verraste en opgetogen Bosgraaf.
 
De jubileumdag werd in de Trije in Franeker afgesloten met een maaltijd onder de muzikale klanken van Griet Wiersma. Voor veel deelnemers was het echter een lange dag geweest en dat is ook geen wonder als je bedenkt dat de gemiddelde leeftijd boven de zeventig jaar ligt. 

Piet Bosgraaf wordt geridderd
Piet Bosgraaf wordt geridderd
Winnaars jubileumpartij 55+
Winnaars jubileumpartij 55+
Commissie 55+ vanaf 2020
Commissie 55+ vanaf 2020
Deelnemers jubileumpartij 55+
Deelnemers jubileumpartij 55+

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Suppliers