contact zoeken wedstrijden

Hé scheids, bedankt!!!

Foto's collage: Henk Bootsma en Henk Haar

Geen enkele sport kan zonder de aanwezigheid van een scheidsrechter. En dat geldt zeker voor de kaatssport waar geregeld discussies worden gevoerd met kreten als ‘Dy bal is mei de twadde stuit’ of ‘Dy bal foel boppe op de line’. In de kaatssport wordt het belang nog eens benadrukt door de aanwezigheid van keurmeesters die een verlengstuk vormen van de ogen van de scheidsrechter.
 
Hun aanwezigheid wordt vaak vanzelfsprekend gevonden. Bij de kaatssport is hun aanwezigheid bijna onmisbaar en elk jaar weer staan de mannen en vrouwen klaar om een deel van hun weekend op te offeren in dienst van de kaatssport. Met na afloop een bos bloemen als dank voor de bewezen diensten.
 
Zelden hoor je na een partij ‘Hé scheids, bedankt!!’ Toch staan de scheidsrechters vaak een lange wedstrijddag op het veld om het mogelijk te maken dat kaatsers, kaatssters en andere liefhebbers van de sport in alle harmonie hun geliefde sport kunnen beoefenen.
 
Daar mag best weleens aandacht aan worden gegeven. Het is deze week de ‘week van de scheidsrechter’, reden om eens even stil te staan bij de waardevolle en onmisbare functie van een scheidsrechter. Want zonder ‘scheids’ geen topkaatsen.

Collage Week van de Scheidsrechters 2019

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Suppliers