contact zoeken wedstrijden

Johannes Boersma nieuwe bondscoach Llargues en Internationaal spel

Foto: Romy Postma

Johannes Boersma uit Winsum wordt de nieuwe bondscoach voor het onderdeel Llargues en Internationaal spel bij de KNKB. Boersma was tijdens zijn kaatscarrière ruim acht jaar actief in de eerste klas en de hoofdklasse. In deze periode maakte hij eveneens deel uit van TeamNL tijdens de internationale toernooien in België (EK), Ecuador (WK, wereldkampioen TeamNL) en Valencia (EK). 
 
Momenteel is Boersma actief als trainer/coach van het jongenspartuur van Winsum. Dit jaar behaalden zij diverse successen met als klap op de vuurpijl de overwinning op de Freulepartij te Wommels. De 40-jarige Boersma maakt als actief kaatser nog altijd deel uit van het afdelingspartuur (senioren) en het peloteteam van Winsum. In 2018 werd de tweede prijs op de bondspartij gewonnen. In de finale verloren zij nipt (5-5 6-4) van het partuur van OKK Beetgum. In 2014 werd op het plein in Easterlittens de overwinning behaald bij het Iepen Frysk Kampioenskip Jeu de Pelote. Hiernaast is Boersma bestuurlijk betrokken bij de Pelote PC en de Kippetjespartij in zijn woonplaats.
 
Met deze achtergrond past de nieuwe functie als bondscoach en trainer van TeamNL prima bij Johannes Boersma. ‘Sfeer, beleving en het minimaliseren van fouten’ is het credo van de nieuwe bondscoach.
 
De benoeming is met ingang van het komende kaatsseizoen en als eerste klus zal Boersma de trainingen en begeleiding tijdens het komende WK in België voor zijn rekening nemen. Na Iris van der Veen (teammanager), Jelle Eijzenga (bondsfysiotherapeut), Janet Gietema (bondsarts) en Hille Saakstra (bondscoach Wallball) is Johannes Boersma de vijfde aanwinst voor de KNKB en TeamNL.

Johannes Boersma - Romy Postma DSC_0373 - gesneden

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Suppliers