contact zoeken wedstrijden

Eind goed al goed voor trio Bauke Triemstra

Tekst: Jan Braaksma
Foto's: Henk Bootsma

De formatie van Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra boekte bij het sluiten van de markt alsnog een tweede zege op de vrije formatie wedstrijd van kaatsvereniging Jan Reitsma te Pingjum. Het partuur dat na deze wedstrijd uiteenvalt was maar mondjesmaat succesvol geweest op de vrije formatie wedstrijden. Alleen in Makkum kraaide de haan victorie maar voor de rest moest men het doen met premies of nog een stapje lager. 
 
Maar op de partij in Pingjum viel alles nog een keer op zijn plaats. Met een gedreven Dylan Drent als aanjager werd de klus alsnog geklaard. Achterinse Hendrik Kootstra mocht dan bij de prijsuitreiking dan wel in het midden staan maar het had Dylan Drent ook niet misstaan om een jaar eigenaar van de Zilveren Tulp te worden, het ereteken dat bij de uitverkiezing van koning hoort. Maar blijkbaar moet er nog meer gebeuren dan uit het voorperk de hele bakkerij om slaan. Trouwens ook op de boven maakte de Ouwe Seun veel punten.
 
De finale tegen Menno van Zwieten c.s. was een aardig potje waarin trio Bauke Triemstra dan wel een 4-2 voorsprong nam maar nooit het idee kon laten varen dat het al een gelopen koers was. Daarvoor was met name Bauke Triemstra niet perkvast genoeg. Hij pikte dan wel met de regelmaat van de klok een zitbal mee maar daar stonden ook acht missers tegenover. Het was het handvat waaraan trio Menno van Zwieten zich vast klampte. 
 
Tot twee spel gelijk kon het nog alle kanten uit. Maar de bovenslag van Drent op 4-4 en 6-6 deed de deur op slot. Het was voor de Harlinger de zevende van de partij. De achtste liet niet lang op zich wachten en na de zitbal van Hendrik Kootstra op 5-4 en 4-0 was het kat in het bakje. Op 5-4 en 6-0 miste Menno van Zwieten aan de stuit.
 
De dag was voor de winnaar begonnen met 5-0 en 6-4 zege op trio Johannes van der Veen. De partij tegen Marten Bergsma c.s. vergde even wat meer energie. Tot vier eersten gelijk kon het in deze partij ook alle kanten uit. De PC-winnaar heeft zijn glans verloren en trio Bauke Triemstra had de mazzel dat opslager Renze Pieter Hiemstra op 5-5 en 6-4 aan de opslag faalde. Daarvoor had Hendrik Kootstra fraai boven geslagen. Het was een van de weinige hoogtepunten in een wedstrijd die maar liefst 22 missers telde.
 
De halve finale tegen Gert-Anne van der Bos liep uit op een grote teleurstelling. De oranje brigade had zijn felle kleed afgeworpen en ging zondag in Pingjum anoniem over het veld. Na zoveel successen mag dat een keer. Alle drie konden ze de schwung niet vinden en bogen op 5-2 en 6-2 het hoofd voor een goed kaatsend trio Bauke Triemstra.
 
De premiewinnaar Menno van Zwieten bereikte fluitend de finale via twee simpele partijtjes tegen respectievelijk Auke Boomsma c.s. (5-2 en 6-4) en Remmelt Bouma c.s. (5-3 en 6-0).
Gert-Anne van der Bos c.s. had alle geluk van de wereld al nodig in de eerste omloop tegen Haije Jan Nicolay c.s. Toen was al duidelijk dat het een moeilijke dag zou worden in de geboorteplaats van Jan Reitsma. Trio Van der Bos kwam met 4-2 en 6-0 achter maar toen stak opslager Haije Jan Nicolay de helpende hand toe. Zijn tien missers plus de prima zitbal van Tjisse Steenstra op 4-3 en 6-6 was de reddingsboei. Op 5-4 en 6-2 plaatste Gert-Anne van der Bos een zitbal. Wel zijn enige maar wel de beslissende. 
 
   
Pingjum in cijfers: 1. Marten Bergsma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar – 2. Gerrit Jan Duiven, Hyltje Bosma en Pieter Jan Leijenaar 5-2 en 6-0; 3. Johannes van der Veen, Sip-Jaap Bos en Tsjerk Elsinga – 4. Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra 0-5 en 4-6; 5. Remmelt Bouma, Jelte Visser en Willem Heeringa  - 6. Jelte Pieter Dijkstra, Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden 5-3 en 6-2; 7. Auke Boomsma, Gabe Jan van Popta en Laas Pieter van Straten – 8. Menno van Zwieten, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra 2-5 en 4-6; 9. Haije Jan Nicolay, Pier Piersma en Evert Pieter Tolsma – 10. Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra 4-5 en 2-6.  Tweede omloop: 1. Marten Bergsma c.s. – 4. Bauke Triemstra c.s. 5-5 en 4-6; 5. Remmelt Bouma c.s. – 8. Menno van Zwieten c.s. 3-5 en 0-6; 10. Gert-Anne van der Bos c.s. staand nummer.Halve finale: 10. Gert-Anne van der Bos c.s. – 4. Bauke Triemstra c.s. 2-5 en 2-6; 8. Menno van Zwieten c.s. staand nummer.Finale: 8. Menno van Zwieten c.s. – 4. Bauke Triemstra c.s. 4-5 en 0-6.
 
 

DSC_1714

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Suppliers