contact zoeken wedstrijden

Partuur Van der Bos wint in Beetgum

Tekst: Jan Braaksma

Gert-Anne van der Bos, Allard Hoekstra en Tjisse Steenstra  zijn zaterdag in Bitgum winnaar geworden van de d.e.l. – wedstrijd voor de heren hoofdklasse. In de finale versloegen zij het partuur van Menno van Zwieten, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra. 
 
De finale was een eenzijdig gebeuren.  Met slechts 12 punten tegen nam trio Van der Bos in een klein kwartier afstand van Van Zwieten c.s. Op 6-4 sloeg de sterk kaatsende Allard Hoekstra boven en op 1-0 en 6-6 liet Tjisse Steenstra zien dat hij dat kunstje ook redelijk beheerst.  De 3-0 werd bereikt met een zitbal van Steenstra.  Het werd dan wel 3 om 1 maar de feitelijke beslissing viel op 3-1 en 6-6. Steenstra gaf een diepe bal aan Zijlstra. Deze sloeg hoog uit en Steenstra probeerde vervolgens de bal terug te slaan tot in het perk. Dat lukte niet helemaal omdat Zijlstra de bal alsnog wist te verwerken tot een kaats bij de middenlijn.
 
Dat dacht iedereen, maar vervolgens bleek althans volgens de keurmeester dat Zijlstra de bal achter de lijn had weggehaald.  Dus kon scheidsrechter Jan Winkel niet anders dan de punten aan trio Gert-Anne van der Bos toe te wijzen.  Dat gaf natuurlijk enige frictie bij trio Van Zwieten. Toen de lucht enigszins was geklaard was duidelijk dat de partij was gelopen. Via tweemaal 6-2 was de dertiende zege voor Van der Bos en Steenstra een feit.  Voorinse Allard Hoekstra die een puike partij kaatste pakte in Bitgum zijn eerste krans van het seizoen in de hoofdklas.
 
Trio Van der Bos zat mooi in de lijst en walste in korte tijd over trio Auke Boomsma heen. (5-0 en 6-2). In de strijd om de premie of niets kon trio Jelte-Pieter Dijkstra, Renze Pieter Hiemstra en Evert Pieter Tolsma tot spel gelijk aanpikken maar daarna liep trio Van der Bos in een ruk door na de winst. Op 5-2 en 6-6 had Renze Pieter de bal ‘oan de bealich’.
 
Menno van Zwieten c.s. liet in aanloop naar de finale Marten Bergsma c.s. op de helft staan. De misser van Marten Bergsma op 4-3 en 6-6 deed de deur dicht.  Via een staand nummer was Bauke Triemstra met Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong de volgende tegenstander.  Tot drie eersten gelijk kon het alle kanten op maar passeren van de kaats door Erwin Zijlstra op 3-3 en 6-6 was de opmaat naar de zege. Op 5-3 en 6-4 sloeg Zijlstra voor de derde maal boven. Door deze zege evenaarde en passeerde Taeke Triemstra Wybren van Wieren in het kaatsklassement aller tijden met 785 punten.
 
Bauke Triemstra c.s. moest aardig in de beugel om Haije Jan Nicolay van zich af te schudden. (5-5 en 6-2).  Enno Kingma, Pier Piersma (negen bovenslagen) en Laas Pieter van Straten gaven taai partij en bogen pas met volle telegraaf.  Pieter Jan Plat maakte de partij uit met zijn vijfde bovenslag.
 
De nieuwe opzet van de zaterdag heeft zijn vruchten reeds afgeworpen. Het bestuur van OKK kan terugzien op een zeer geslaagde eerste dag van het Van Aisma weekeind.
 
Cijfers Bitgum. Eerste omloop: 1. Enno Kingma, Pier Piersma en Laas Pieter van Straten – 2. Johannes van der Veen, Kees van der Schoot en Willem Heeringa  5-4 en 6-4; 3. Bauke Triemstra, Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong – 4. Haije Jan Nicolay, Dylan Drent en Tsjerk Elsinga 5-5 en 6-2; 5. Jelte-Pieter Dijkstra, Renze Pieter Hiemstra en Evert Pieter Tolsma – 6. Remmelt Bouma, Jelte Visser en Hans Wassenaar 5-3 en 6-6; 7.  Gert-Anne van der Bos, Allard Hoekstra en Tjisse Steenstra  - 8. Auke Boomsma, Hyltje Bosma en Hendrik Kootstra 5-0 en 6-2; 9. Menno van Zwieten, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra – 10. Marten Bergsma, Gabe Jan van Popta en Thomas van Zuiden 5-3 en 6-2. Tweede omloop: 1. Enno Kingma c.s. – 3. Bauke Triemstra c.s. 5-5 en 6-6 (Bauke Triemstra c.s. wint); 5. Jelte-Pieter Dijkstra c.s. – 7. Gert-Anne van der Bos c.s. 2-5 en 6-6; 9. Menno van Zwieten c.s. staand nummer. Halve finale: 9. Menno van Zwieten c.s. – 3. Bauke Triemstra c.s. 5-3 en 6-4; 7. Gert-Anne van der Bos c.s. staand nummer. Finale:  7. Gert-Anne van der Bos c.s. – 9. Menno van Zwieten c.s. 5-1 en 6-2.
 
 

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers