contact zoeken wedstrijden

Geen maat op Manon Scheepstra

Tekst: Jan Braaksma

Ze had het partuur er feitelijk niet voor maar op Manon Scheepstra stond zaterdag in de broeikas van OKK te Bitgum geen maat. Met haar jeugdige maten Serena Hovenga en Lotte Delgrosso verraste zij vriend en vijand door de prestigieuze wedstrijd van OKK op haar naam te schrijven. Dat zij ook nog als beste uit haar partuur naar voren kwam was een logisch gevolg daarvan. Voor de vijfvoudige PC-winnares was het al de vierde achtereenvolgende zege op deze Van Aismapartij voor de dames hoofdklasse.
 
In de finale bleef de formatie van Andrea Kroes, Sigrid de Jong en Louise Krol lang aan het elastiek hangen maar toen het 5 om 3 was geworden was de rek er uit. Op 5-3 en 6-2 kon Sigrid de Jong de kaats niet passeren.
 
De zwaarste klus was ongetwijfeld de zege in de eerste omloop tegen het gedoodverfde partuur van Tineke Dijkstra, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra. In grote passen liep Tineke Dijkstra c.s. uit naar een 3-1 en later zelfs 4-1 voorsprong. Maar toen het eind in zicht was, stokte het ritme en Serena Hovenga c.s. kwam terug tot 4 om 3 en hoewel het nog 5 om 3 werd liet Serena Hovenga c.s. niet meer los. Alles kwam tenslotte aan de hang en toen stapte zeer verrassend trio Serena Hovenga als winnaar uit de ring. 
 
De halve finale tegen Anne Monfils, Margriet Bakker en Hendrieke van der Schoot was ook bepaald geen appeltje eitje. Het was een ‘drege’ partij die pas op 5-4 6-4 zijn eind kreeg.
 
Premiewinnaar Andrea Kroes was veel perkvaster dan Annet de Haan c.s. De bal wilde niet wat de opslag van trio De Haan voor ogen had en de dames konden dan ook op 5-0 en 6-0 richting de verkoelende douches.
 
Verrassend was wel de winst in de halve finale tegen Ilse Tuinenga, Lobke Vlasbloem en Harmke Siegersma.  Tuinenga c.s. kwam wel op voorsprong maar wist deze niet te behouden en moest later Andrea Kroes naast haar dulden. Wisseling van wacht met Lobke Vlasbloem in het perk gaf ook al niet de broodnodige impuls waar Ilse Tuinenga naarstig op zoek naar was. Niets wilde meer lukken en op 5-5 en 6-2 konden de handen omhoog bij Andrea Kroes c.s.
 
In de strijd om de derde prijs was de winst voor trio Anne Monfils. Ilse Tuinenga c.s. moest op 5-2 en 6-2 afhaken.
 
Cijfers Bitgum. 1. Roelie Kroondijk, Sandra Hofstra en Marije Hellinga – 2. Anne Monfils, Margriet Bakker en Hendrieke van der Schoot 3-5 en 4-6; 3. Serena Hovenga, Lotte Delgrosso en Manon Scheepstra – 4. Tineke Dijkstra, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra 5-5 en 6-6 (Serena Hovenga c.s.  wint); 5. Annet de Haan, Jeska Terpstra en Aluca Bouma – 6. Andrea Kroes, Sigrid de Jong en Louise Krol 0-5 en 0-6; 7. Ilse Tuinenga, Lobke Vlasbloem en Harmke Siegersma – 8. Fenna Kramer, Margriet Miedema en Martzen Deinum 5-1 en 6-4. Halve finale: 2. Anne Monfils c.s. – 3. Serena Hovenga c.s. 4-5 en 4-6; 6. Andrea Kroes c.s. – 7. Ilse Tuinenga c.s. 5-5 en 6-2. Om de derde prijs: 2. Anne Monfils c.s. – 7. Ilse Tuinenga c.s. 5-2 en 6-2. Finale: 3. Serena Hovenga c.s. – 6. Andrea Kroes c.s. 5-3 en 6-2.
 
 

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Suppliers