contact zoeken wedstrijden

De cijfers achter de ranking (week 34)

Foto: Henk Bootsma

Met nog een handvol ‘kaatsweekenden’ voor de boeg tot het einde van het seizoen, is afgelopen maandag het rankingoverzicht van week 34 gepubliceerd. De heren eerste- en tweede klasse kwamen afgelopen weekend twee maal in actie. De heren hoofdklasse kaatste afgelopen zondag in Kimswerd. Partuur Gert-Anne van der Bos stijgt na de winst in Kimswerd naar plek 1 op de ranking. Partuur Marten Bergsma kon de goede serie van de afgelopen weken niet voorzetten in Kimswerd getuige een nederlaag in de eerste omloop. Beide parturen hebben een puntentotaal van 1780.
 
Naar aanleiding van de resultaten van afgelopen weekend vindt er één wisseling plaats tussen de hoofdklasse en eerste klasse. Vanuit de tweede klasse naar de eerste klasse vinden geen promoties plaats. Partuur Johan Diertens stond afgelopen weekend voor het eerst dit seizoen op de hoofdklasse. Diertens c.s. slaagden er niet in een omloop te winnen in Kimswerd en dalen daardoor van plek 9 naar plek 13 (889,2 punten).
Partuur Johannes van der Veen degradeerde dit seizoen vier maal vanuit de hoofdklasse naar de eerste klasse. In alle vier de gevallen volgde de week erop meteen een promotie naar de eerste klasse. Afgelopen weekend kwamen Van der Veen c.s. uit op de eerste klasse en wederom blijft het avontuur op de eerste klasse beperkt tot één weekend. Van der Veen c.s. wonnen afgelopen weekend een derde en een tweede prijs en promoveren daarmee van plek 12 naar plek 7.
 
Komende zondag kaatsen de heren hoofdklasse in Beetgum. De heren eerste- en tweede klasse kaatsen zaterdag in Achlum en zondag in Makkum. De nieuwe resultaten worden na afloop van komend weekend aan de ranking toegevoegd. Omdat de ranking altijd bestaat uit de acht meest recente resultaten, komen na komend weekend de twee meest gedateerde resultaten te vervallen voor de parturen vanaf plek 11 in de ranking. Voor de eerste 10 parturen zal er één resultaat komen te vervallen. Partuur Jelte-Pieter Dijkstra verliest relatief veel punten en zal komend weekend een goed resultaat moeten boeken om degradatie te voorkomen. 
Tussen de tweede- en eerste klasse lijkt een gaatje te ontstaan, al verliest partuur André van Dellen maar liefst 220 punten komend weekend. Wellicht kunnen Paul Dijkstra c.s. profiteren van de hoeveelheid punten die Van Dellen c.s. verliezen. Dijkstra c.s. zullen dan wel hun slechte reeks (één omloop gewonnen in de laatste acht wedstrijden) om moeten buigen naar een positief vervolg.
 

Schermafbeelding 2019-08-23 om 13.32.57

 
De dames hoofdklasse kaatste afgelopen zondag in Wommels de generale voor de dames PC. Een dag eerder kaatste de dames eerste klasse in Goutum. Partuur Ilse Tuinenga staat op plek 1 in de ranking met een puntentotaal van 2100. Tuinenga c.s. worden gevolgd door partuur Nynke Sijbrandij met een puntentotaal van 1992. Na Tuinenga c.s. en Sijbrandij c.s. werd het partuur van Tineke Dijkstra afgelopen zondag  het derde partuur dat er dit seizoen in slaagde een hoofdklasse vrije formatie wedstrijd te winnen. Dijkstra c.s. zijn door de winst in Wommels gestegen van plek 4 naar plek 3 en hebben een puntentotaal van 1424.
 
Naar aanleiding van de resultaten van het afgelopen weekend, vindt er één wisseling plaats tussen de hoofdklasse en de eerste klasse. Annet de Haan c.s. dalen van plek 7 naar plek 12 en hebben een puntentotaal van 816. Het puntentotaal van De Haan c.s. liep een deuk op doordat afgelopen weekend voor hen het resultaat van 6 juli verviel. Op 6 juli jl. wonnen De Haan c.s. een eerste klasse vrije formatie wedstrijd, waarna promotie naar de hoofdklasse volgde. Partuur De Haan kaatste vervolgens acht wedstrijden op de hoofdklasse en wist daar drie omlopen te winnen. Dit aantal bleek onvoldoende voor handhaving in de hoofdklasse.
Partuur Andrea Kroes won afgelopen zaterdag de eerste klasse wedstrijd in Goutum. Kroes c.s. stijgen van plek 11 naar plek 7 en promoveren daarmee voor de tweede maal dit seizoen naar de hoofdklasse (981 punten).
 
Afgelopen woensdag is de dames PC verkaatst. Zondag kaatsen de dames hoofdklasse in Wjelsryp en staat voor de dames eerste klasse een wedstrijd op het programma in Oude Leije.
 
 
Note: Aan de overzichten kunnen geen rechten ontleend worden.
 

Schermafbeelding 2019-08-23 om 13.33.12

Note: Aan de overzichten kunnen geen rechten ontleend worden.

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Suppliers