contact zoeken wedstrijden

Trio Gert-Anne van der Bos schittert in finale Kimswerd

Tekst Jan Braaksma
Foto: Henk Bootsma
 

Dat de ene partij de andere niet is bleek maar weer eens op de vrije formatiewedstrijd van kaatsvereniging de Helfrichs in Kimswerd. In de finale was het partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra oppermachtig en klaarde de klus net binnen het half uur. Het liep gesmeerd bij de oranje brigade en Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra zijn nooit in de wedstrijd geweest.
 
Tjisse Steenstra liet Bauke Triemstra schrikken door de eerste de beste bal over de bovenlijn te jagen en na twee missers was het feitelijk al einde oefening voor de jongste Triemstra. Het heilig vuur was er toen al uit. Opslager Van der Bos rondde op 6-4 het eerst af met een van zijn vijf zitballen. Dat deed hij ook op 1-0 en 6-2. Toen Tjisse Steenstra vervolgens op 2-0 en 6-6 vorstelijk boven sloeg was het gat geslagen.
 
Het werd nog wel 3 om 1 doordat Taeke Triemstra op 3-0 en 4-6 kwaad uitsloeg maar partij zou het nooit worden. Het werd in het daaropvolgende eerst zelfs nog schone vier voor Bauke Triemstra c.s. maar de zitbal van Tjisse Steenstra werd gevolgd door drie fraaie zitballen van Gert-Anne van der Bos waarvan de laatste op 3-1 en 6-4. Trio Van der Bos denderde door en met tweemaal schone zes was het binnen het half uur einde oefening voor Bauke Triemstra c.s.
 
De zege in Kimswerd was alweer de twaalfde van het seizoen en de 33ste sedert zij een formatie vormen. Tjisse Steenstra werd uitgeroepen tot koning van de partij en dat was alweer de zevende titel van dit seizoen. Voor Gert-Anne en Taeke was de zege in Kimswerd de 100ste sedert zij op 27 juni 2010 voor de eerste maal een formatie vormden.
 
Maar het had ook zomaar anders kunnen lopen. De halve finale tegen Menno van Zwieten, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra was een spannende aangelegenheid waarin Kees van der Schoot verbaal alle moeite deed om opslager Gert-Anne van der Bos uit zijn evenwicht te halen. Dat lukte heel aardig want Van der Bos miste voor zijn doen te vaak het perk. Maar toen Van Zwieten c.s. op een 4-2 voorsprong kwam kantelde de partij.
 
Via driemaal schone zes trok trio Van der Bos de zaak recht. Men kwam zelfs op matchpunt maar op 5-4 en 6-6 plaatste Menno van Zwieten een fraaie zitbal. Na 5-5 en 2-2 liep Van der Bos uit naar 5-5 en 6-2 maar pas op 5-5 en 6-6 miste Erwin Zijlstra de kans om de partij alsnog uit het vuur te slepen door de matig terug geslagen bal van Steenstra over de kwaadlijn te slaan.
 
Daarvoor kende de winnende formatie weinig mededogen met eerst trio Remmelt Bouma (5-0 en 6-0) en vervolgens deed trio Jelte-Pieter Dijkstra na een 4-1 achterstand nog aardige dingen maar gevaarlijk werd men nooit. Op 5-3 en 6-0 konden ook zij richting douches.
Bauke Triemstra c.s. zat redelijk in de lijst en had weinig te duchten van trio Enno Kingma (5-1 en 6-4). De strijd om de premie of niets tegen Auke Boomsma c.s. was van hetzelfde laken een pak. Trio Boomsma schoot zichzelf te vaak in eigen voet met een zwakke totaal opslag. Op 5-1 en 6-2 was het als snel gedaan.
 
Menno van Zwieten c.s. liet trio Marten Bergsma voor de tweede achtereenvolgende maal in het stof bijten. Het was een matige partij met veel missers. De misser van Bergsma op 4-3 en 6-6 deed de deur voor de PC-winnaars dicht. Op 5-3 en 6-4 plaatste Menno van Zwieten een zitbal. Het was zijn eerste maar wel de belangrijkste.
 
Kimswerd in cijfers: 1. Remmelt Bouma, Jelte Visser en Willem Heeringa  - 2. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra 0-5 en 0-6; 3. Haye Jan Nicolay, Pier Piersma en Evert Pieter Tolsma – 4. Jelte-Pieter Dijkstra, Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden 3-5 en 2-6; 5. Johan Diertens, Kevin Jordy Hiemstra en Patrick van Dellen – 6. Auke Boomsma, Gabe-Jan van Popta en Laas Pieter van Straten 2-5 en 4-6;  7. Enno Kingma, Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong – 8. Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra 1-5 en 4-6; 9. Menno van Zwieten, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra – 10. Marten Bergsma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar 5-3 en 6-4. Tweede omloop: 2. Gert-Anne van der Bos c.s. - 4. Jelte-Pieter Dijkstra c.s. 5-3 en 6-0; 6. Auke Boomsma c.s. – 8. Bauke Triemstra c.s. 1-5 en 2-6; 9. Menno van Zwieten c.s. staand nummer. Halve finale: 9. Menno van Zwieten c.s. – 2. Gert-Anne van der Bos c.s. 5-5 en 6-6 (Van der Bos wint); 8. Bauke Triemstra c.s. staand nummer. Finale: 8. Bauke Triemstra c.s.  – 2. Gert-Anne van der Bos c.s. 1-5 en 0-6.
 
 
 

Gert-Anne van der Bos en Taeke Triemstra gezamenlijk 100 overwinningen.
DSC_8806

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Suppliers