contact zoeken wedstrijden

Frouljus PC 2019: Wie plaatst zich, wie kaatst Keats-off, wie valt af?

Foto: Henk Bootsma

Komend weekend staat de laatste rankingwedstrijd op het programma die mee zal tellen voor de plaatsing voor de dames PC. De eerste acht parturen in het rankingoverzicht van week 32 staan zondag op het veld bij de dames hoofdklasse wedstrijd in Harlingen. Daarnaast staan zondag in Ried 13 eerste klasse parturen op de lijst.
 
De enige twee parturen die er dit seizoen in zijn geslaagd een dames hoofdklasse vrije formatie wedstrijd te winnen die meetelt voor de ranking zijn Ilse Tuinenga c.s. en Nynke Sijbrandij c.s. Tuinenga c.s. wonnen acht van de 14 wedstrijden, Sijbrandij c.s. wonnen de andere zes wedstrijden. Tuinenga c.s. lijken de laatste weken goed in vorm te zijn, getuige vier maal winst in de laatste vijf wedstrijden.
 
Op basis van de inmiddels zeven gespeelde wedstrijden die meetellen voor de plaatsing voor de PC is onderstaande tussenstand opgemaakt. De definitieve ranking, op basis van acht wedstrijden, zal worden gepubliceerd nadat de resultaten van de wedstrijden van komende zondag bekend zijn. De parturen die deelnemen aan de hoofdklasse wedstrijd in Harlingen zullen hun puntentotaal in ieder geval met 80 ‘deelnamepunten’ zien groeien. De parturen die deelnemen aan de eerste klasse wedstrijd in Ried verdienen 60,2 ‘deelnamepunten’. Naast de deelnamepunten verdienen de parturen ‘omlooppunten’. Op de hoofdklasse wedstrijd van zondag verdient een partuur per gewonnen omloop 80 punten. Bij de eerste klasse wedstrijd in Ried verdient een partuur per gewonnen omloop 40 punten[1].
 
De eerste 11 parturen in het rankingoverzicht, dat na afloop van de wedstrijden van zondag wordt opgemaakt, plaatsen zich direct voor de PC. De parturen op de plekken 12 t/m 15 plaatsen zich voor de keats-off. De winnaar van de keats-off plaatst zich vervolgens als 12epartuur voor de PC. Uit de rankingoverzichten van dit seizoen blijkt dat de nummer 11 in het rankingoverzicht bij de dames tussen de 771,5 en 901,4 punten bezat. De nummer 15 in de rankingoverzichten van dit seizoen had een puntentotaal dat tussen de 664,8 en 783,1 punten lag.
 
Partuur Roelie Kroondijk staat in het tussenklassement op plek 7 met 768,4 punten. Mochten Kroondijk c.s. zondag de eerste omloop verliezen, dan eindigen zij met een puntentotaal van 848,4 (768,4 + 80 deelnamepunten). Theoretisch zouden Kroondijk c.s. dan op plek 12 kunnen eindigen. Dit kan gebeuren wanneer partuur Jildou Sweering één omloop wint op de eerste klasse (puntentotaal 868,2), wanneer Andrea Kroes c.s. in Harlingen de eerste omloop van partuur Nynke Sijbrandij winnen (puntentotaal 921,2), wanneer de parturen van Fenna Kramer en Serena Hovenga beide twee omlopen winnen in Ried (puntentotalen resp. 879,3 en 869,4) en wanneer partuur Hester Zijlstra de finale bereikt in Ried (puntentotaal 901,4).
 
Zoals uit de tussenstand valt op te maken staan de parturen op de plekken 7 t/m 15 relatief dicht bij elkaar. Een goed resultaat biedt al deze parturen de kans om zich rechtstreeks te plaatsen voor de PC. Mochten deze parturen zich niet rechtstreeks plaatsen voor de PC, dan zijn zij vrij zeker van plaatsing voor de keats-off. Alleen partuur Nicole Hempenius kan nog voorbij worden gestreefd door Anna Ennema c.s. in het geval de eerste klasse wedstrijd in Ried door Ennema c.s. wordt gewonnen en Hempenius c.s. de eerste omloop niet doorkomen.
Kortom het wordt zondag een interessante strijd voor directe plaatsing voor de PC!

[1]Bij de deelname- en omlooppunten die komende zondag kunnen worden verdiend, wordt ervan uitgegaan dat de twee hoogst geplaatste speelsters van ieder partuur aanwezig zijn.
 
Klik hier voor de stand van zaken van de ranking met laatste acht getelde wedstrijden.

 

Schermafbeelding 2019-08-10 om 08.07.29

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers