contact zoeken wedstrijden

Trio Ilse Tuinenga wint spannende finale

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Henk Bootsma
Video: KNKB Media

Na het verlies in Arum was de zege op de hoofdklasse wedstrijd in Witmarsum weer voor  trio Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra. In een mooie en spannende finale werd de grote concurrent Nynke Sijbrandij, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra  op 5-5 en 6-4 de pas afgesneden.  Laatstgenoemd trio kwam een spel voor maar Ilse Tuinenga c.s. hervond zich bijtijds en ging erop en er over. Via 3 om 2 liep men uit naar 5 om 3 maar het eind van de partij kon alsnog niet worden gevonden. Met goed spel werd het vijf eersten gelijk en vier gelijk. Bij wisseling van perk waren de twee laatste slagen in het voordeel van Ilse Tuinenga c.s.
 
Trio Ilse Tuinenga  hoefde in aanloop naar de finale niet tot het uiterste te gaan om van Tineke Dijkstra c.s. te winnen. In grote passen was het in een mum van tijd 5 om 1 voor de latere winnaar. Op 5-1 en 6-2 kon men aan de koffie. De halve finale tegen Sietske Okkema kostte de dames meer moeite dan waarschijnlijk bij aanvang was gedacht. Het was een partij van hollen en stil staan. Na drie eersten gelijk schakelde Tuinenga c.s. een tandje bij en toen was het ook zomaar gepiept. Op 5-3 en 6-4 was de finale weer bereikt.
 
Nynke Sijbrandij c.s. liet weinig heel van trio Annet de Haan (5-1 en 6-2). Het sterker geachte partuur van Anne Monfils kreeg in de halve finale ook een pak voor de broek (5-1 en 6-0).
Voor hen restte de derde prijs door het partuur van Sietske Okkema met 5-4 en 6-4 terug te wijzen.
 
Witmarsum in cijfers. 1. Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra – 2. Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol  5-1 en 6-2; 3. Roelie Kroondijk, Klasine Huistra en Annelien Broersma  - 4. Sietske Okkema, Anouk Tolsma en Rixt Wijnia 5-5 en 6-6 (Sietske Okkema c.s. wint); 5. Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma  - 6. Nelie Steenstra, Lotte Delgrosso en Jennie Terpstra  5-3 en 6-2; 7. Nynke Sijbrandij, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra – 8. Annet de Haan, Amarins de Groot en Hendrieke van der Schoot 5-1 en 6-2. Halve finale: 1. Ilse Tuinenga c.s. – 4. Sietske Okkema c.s. 5-3 en 6-4; 5. Anne Monfils c.s. – 7. Nynke Sijbrandij c.s. 1-5 en 0-6. Om de derde prijs: 4. Sietske Okkema c.s. – 5. Anne Monfils c.s. 4-5 en 4-6. Finale: 1. Ilse Tuinenga c.s. - 7. Nynke Sijbrandij c.s.  5-5 en 6-4.
 

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Suppliers