contact zoeken wedstrijden

Trio Gert-Anne van der Bos in Witmarsum niet te kloppen

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Henk Bootsma
Video: KNKB Media

Wat woensdag op de PC niet lukte dat lukte op de Haije Rijpma partij wel. In een mooie en onderhoudende finale werd op 5-3 en 6-4 gewonnen van Menno van Zwieten, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra. Op deze stand besliste de latere koning Tjisse Steenstra de partij met zijn derde zitbal. Voor trio Gert-Anne van der Bos was het alweer de elfde zege van dit seizoen. Voor Taeke Triemstra was het reeds de elfde zege op de Haije Rijpma partij. Er zijn maar weinig kaatsers in de geschiedenis die vaker in dezelfde woonplaats zegevierden dan Taeke Triemstra. 
 
Waarschijnlijk is hij de enige. Gert-Anne van der Bos kan ook aardig in Witmarsum uit de voeten getuige zijn acht overwinningen waarvan de eerste in 2010 was. Voor Tjisse Steenstra was het de vijfde zege in een tijdsbestek van zes jaar waarvan viermaal als koning van de partij. In Witmarsum kan het feitelijk nooit mis gaan. Het zijn de mysterieuze krachten in de sport.
 
Niet dat alles in Witmarsum van een leien dakje ging. De frustratie van het wederom mislopen van de PC-zege was nog wel aanwezig maar na de vlotte winst op Jelle Attema c.s. (5-1 en 6-6) ging het steeds beter lopen bij trio Van der Bos. Trainingspartner Auke Boomsma c.s. met Gabe-Jan van Popta voor de gestopte Marten Feenstra  kon na eersten gelijk nog even in de pas blijven maar na het verlies van twee keer 6-4 was de angel uit de partij. Via tweemaal schone zes en eenmaal 6-2 was het Gert-Anne van der Bos die op 5-1 en 6-2 het vonnis voltrok met zijn zevende zitbal.
 
De halve finale tegen Enno Kingma c.s. leverde genoeg spektakel op. Het werd maar liefst zesmaal zes gelijk en daarvan gingen vier van de zes eersten naar Enno Kingma c.s. Tweemaal miste Steenstra aan de opslag en tweemaal sloeg hij de bal buiten het speelveld. Maar ondanks deze niet geringe tegenslagen wist trio Van der Bos toch aan het langste eind te trekken door na vijf eersten gelijk toch de partij op 5-5 en 6-0 met een zitbal van Gert-Anne van der Bos in het slot te gooien. Van der Bos c.s. was de terechte winnaar gezien de behaalde punten: 76 tegen 56!
 
Menno van Zwieten c.s. zat mooi in de lijst. Johannes van der Veen c.s. bleef op een eerst staan (5-1 en 6-6). In de strijd om de premie of niets was de winnaar van de afgelopen PC de tegenstander. Het werd een mooie strijd waarin opslager Van Zwieten het perk Hiemstra en Wassenaar liet zweten. Links en rechts vlogen de ballen de PC-winnaars om de oren. Via 3 om 1 en 4 om 2 liep trio Van Zwieten uit naar een 5-3 stand. Het werd nog spannend door een misser van Van Zwieten op 5-3 en 4-6 maar op 5-4 en 6-4 maakte hij zijn fout meer dan goed door een fraaie zitbal. Zijn vierde van de partij.
 
Enno Kingma c.s. had nummer 9 en had aan de zege op Remmelt Bouma c.s. genoeg voor de derde prijs. Op 5-2 en 6-4 was dat reeds een feit.De Haije Rijpma partij mocht zich verheugen in een grote publieke belangstelling.
 
Witmarsum in cijfers: 1. Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra -2. Auke Boomsma, Gabe-Jan van Popta en Laas Pieter van Straten 3-5 en 6-6; 3. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra – 4.  Jelle Attema, Lennert Adema en Patrick Scheepstra  5-1 en 6-6; 5. Menno van Zwieten, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra – 6. Johannes van der Veen, Sip-Jaap Bos en Tsjerk Elsinga 5-1 en 6-6; 7. Jelte Pieter Dijkstra, Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden – 8. Marten Bergsma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar 1-5 en 0-6; 9. Enno Kingma, Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong – 10. Remmelt Bouma, Jelte Visser en Willem Heeringa  5-2 en 6-4.Tweede omloop: 2. Auke Boomsma c.s. – 3. Gert-Anne van der Bos c.s. 1-5 en 2-6; 5. Menno van Zwieten c.s. – 8. Marten Bergsma c.s.  5-4 en 6-2; 9. Enno Kingma c.s. staand nummer.Halve finale: 9. Enno Kingma c.s. – 3. Gert-Anne van der Bos c.s. 5-5 en 0-6; 5. Menno van Zwieten c.s. staand nummer.Finale: 5. Menno van Zwieten c.s. – 3. Gert-Anne van der Bos c.s. 3-5 en 4-6.
 
 
 
 

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers