contact zoeken wedstrijden

Partuur Marten Bergsma wint generale PC!

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Henk Bootsma
Video: KNKB Media

Het partuur van Marten Bergsma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar heeft de generale voor de 166ste PC gewonnen. In de finale van de hoofdklasse vrije formatie in Arum werd met 5-1 en 6-4 gewonnen van Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. Hans Wassenaar werd dan wel koning maar de man van de wedstrijd was toch opslager Marten Bergsma. Hij excelleerde zondag aan de stuit en hielp zijn partuur aan veel belangrijke punten. Dat deze formatie de grote favoriet is voor de komende PC gaat weer even te ver. In Sexbierum nog geen 24 uur geleden was Bergsma een zoekende die vele malen het perk miste. Voor de PC geldt: het lot en de vorm van de dag.
 
De finale tegen Bauke Triemstra bracht niet wat het ruim opgekomen publiek ervan had verwacht. Tot eersten gelijk was er nog wat spanning maar na de verre klap van Hiemstra op 1-1 en 6-6 ging al spoedig het licht uit bij de formatie Bauke Triemstra.  De opslag van Triemstra en Kootstra was niet bestand tegen het slaggeweld van Hiemstra en Wassenaar en met slechts tien punten tegen werd de zege een feit.  Op 5-1 en 6-4 lag de kaats voor Dylan Drent te ver.
 
Bergsma c.s. bereikte de finale via zeges op onder meer Haije Jan Nicolay c.s. (5-2 en 6-4) en het weer volledige partuur van Enno Kingma, Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong. Tot spel gelijk was er van enig krachtsverschil geen sprake maar daarna kon trio Enno Kingma het tempo niet meer bijbenen en ging ten onder. Met slechts twaalf punten tegen viel de laatste slag op 5-2 en 6-6 met een bovenslag van Hans Wassenaar.
 
Bauke Triemstra zat mooi in de lijst en liet Jelte-Pieter Dijkstra c.s. op de helft staan. (5-3 en 6-4). In de halve finale denderde men in grote stappen over Menno van Zwieten c.s. heen. De voorslag van Bauke Triemstra bij de stand 3-0 en 6-6 bracht Bauke Triemstra c.s. niet van de wijs en men ging gewoon door met het maken van punten. Na 5 om 1 kwam er nog een kleine opleving bij Van Zwieten c.s. maar op 5-3 en 6-2 sloeg Hendrik Kootstra boven.
 
Trio Menno van Zwieten moest hard werken voor de derde prijs. Dat was nog niet het geval in de eerste omloop toen trio Jelle Attema erg vlot met een 5-0 en 6-6 nederlaag liet afvoeren. Tegen Remmelt Bouma c.s. had het zomaar verkeerd kunnen aflopen na een 5-3 achterstand. De winnaar van Sexbierum kon echter de uitgang niet vinden moest dat bekopen met een nederlaag die op 5-5 en 6-0 een feit werd.
 
Arum in cijfers: 1. Menno van Zwieten, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra – 2. Jelle Attema, Gabe-Jan van Popta en Patrick Scheepstra 5-0 en 6-6; 3. Remmelt Bouma, Jelte Visser en Willem Heeringa – 4. Auke Boomsma, Marten Feenstra en Laas Pieter van Straten 5-5 en 6-4; 5. Marten Bergsma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar – 6. Haije Jan Nicolay, Pier Piersma en Evert Pieter Tolsma 5-2 en 6-4; 7. Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra – 8. Enno Kingma, Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong 4-5 en 4-6; 9. Jelte-Pieter Dijkstra, Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden – 10. Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra 3-5 en 4-6. Tweede omloop: 1. Menno van Zwieten c.s. -  3. Remmelt Bouma c.s. 5-5 en 6-2; 5. Marten Bergsma c.s. - 8. Enno Kingma c.s. 5-2 en 6-6; 10. Bauke Triemstra c.s. staand nummer. Halve finale:10. Bauke Triemstra c.s. - 1. Menno van Zwieten c.s. 5-2 en 6-6; 5. Marten Bergsma c.s. staand nummer. Finale:5. Marten Bergsma c.s. - 10. Bauke Triemstra c.s. 5-1 en 6-2.
 

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers