contact zoeken wedstrijden

​Trio Ilse Tuinenga wint in Sexbierum

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Henk Bootsma

De formatie van Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra is zaterdag in Sexbierum winnaar geworden van de vrije formatiewedstrijd voor de dames hoofdklasse. 

In een aardige finale bleef de formatie van Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma op de helft staan. Op 5-3 en 6-4 miste Anne Monfils aan de opslag. Trio Ilse Tuinenga liep eerst uit naar een 3-1 voorsprong maar met goed en degelijk kaatsen wist de formatie van Anne Monfils de partij weer gelijk te trekken. Een kleine tussensprint van met name Manon Scheepstra maakte uiteindelijk het verschil. Manon sloeg gemakkelijk boven en dat had er bij de andere dames wel aan. Bovendien liet Ilse Tuinenga weinig ruimte voor stevig uitslaan.

In de braadpan van Sexbierum behoefde trio Ilse Tuinenga niet tot het gaatje te gaan om de finale te bereiken. Trio Sietske Okkema werd in hoog tempo opgepeuzeld (5-1 en 6-0) en in de halve finale kon trio Jildou Sweering ook niet een spaak in het wiel steken. Verder dan een spel reikten de dames niet.

De formatie van Anne Monfils had in de aanloop tot de finale weinig te stellen met partuur Roelie Kroondijk (5-1 en 6-4). Tegen Tineke Dijkstra c.s. moest er uit een ander vaatje worden getapt. Het was lang onzeker wie zich uiteindelijk voor de finale zou plaatsen maar op het laatst lukte het toch trio Monfils om als eerste over de meet te komen. (5-5 en 6-4). 
De derde prijs was voor Jildou Sweering, Lotte Delgrosso en Jennie Terpstra dat toch wel enigszins verrassend zegevierde over het licht favoriete partuur van Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol. (5-3 en 6-2).

Ilse Tuinenga werd voor een jaar eigenaar van het fraaie miniatuur dat geldt als koninginne prijs! 

Sexbierum in cijfers. 1. Jildou Sweering, Lotte Delgrosso en Jennie Terpstra - 2. Annet de Haan, Amarins de Groot en Hendrieke van der Schoot 5-3 en 6-4; 3. Sietske Okkema, Anouk Tolsma en Rixt Wijnia - 4. Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra 1-5 en 0-6; 5. Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol – 6. Nynke Sijbrandij, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra 5-5 en 6-4; 7. Anne Monfils, Marfgriet Bakker en Harmke Siegersma – 8. Roelie Kroondijk, Klasine Huistra en Annelien Broersma 5-1 en 6-4. Halve finale: 1. Jildou Sweering c.s. - 4. Ilse Tuinenga c.s. 2-5 en 4-6; 5. Tineke Dijkstra c.s. – 7. Anne Monfils c.s. 5-5 en 2-6. Om de derde prijs: 1. Jildou Sweering c.s. – 5. Tineke Dijkstra c.s. 5-3 en 6-2. Finale: 4. Ilse Tuinenga c.s. – 7. Anne Monfils c.s. 5-3 en 6-4.
 

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Suppliers