contact zoeken wedstrijden

Finalisten junioren competitie bekend

Foto: Henk Bootsma
Tekst: www.pc-franeker.nl
Video: KNKB TV


Geluid aan via speaker knop rechts!

In Leeuwarden is de zesde en laatste wedstrijd in de eerste juniorencompetitie verkaatst. De finale werd gewonnen door het partuur van Harmen Schuitmaker, Ignas Dijkstra en Pieter Jan Leijenaar. Zij waren in de finale te sterk voor Julian Faber, Paul Dijkstra en Kevin Hiemstra. De derde prijs was voor Christiaan Stremler, Klaas Jan Oosterbaan en Patrick van Dellen.

Na de finale begon het grote rekenen. Pieter Jan Leijenaar klom door de winst naar de vijfde positie. De derde plaats, en dus één punt, voor Christiaan Stremler betekende dat hij de derde plaats in het klassement mag delen met Hielke Beijering. De spanning zat rond de twaalfde positie. Negen kaatsers behaalden in zes wedstrijden vijf punten of meer. Voor vier kaatsers stond de teller na de partij in Leeuwarden op vier punten: Roel Pieter de Jong, Auke Boomsma, Paul Dijkstra en Harmen Schuitmaker. 

Van die vier moest er eentje afvallen. Omdat het onderscheid niet gemaakt kon worden op basis van klassementspunten moest dat worden gedaan op basis van het aantal eerste prijzen. Roel Pieter de Jong won in Exmorra, Auke Boomsma in Goutum en Harmen Schuitmaker in Leeuwarden. Paul Dijkstra werd 'slechts' twee keer tweede en belandde daardoor op de vervelende dertiende plaats in het klassement.

Dat betekent, dat nu bekend is welke twaalf kaatsers op vrijdag 26 juli 2019 op it Sjûkelân de finale kaatsen. De winnaars daarvan krijgen in het kaatsseizoen 2020 een auto tot hun beschikking, beschikbaar gesteld door FGD Lease.

1.    Evert Pieter Tolsma          8 pnt
2.    Laas Pieter van Straten    8
3.    Hielke Beijering                7
4.    Christiaan Stremler          7
5.    Pieter Jan Leijenaar         6
6.    Wessel van der Woud      5
7.    Lieuwe van der Werff       5
8.    Wytze Wassenaar            5
9.    Julian Faber                     5
10.    Roel Pieter de Jong       4
11.    Auke Boomsma             4
12.    Harmen Schuitmaker    4

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers