contact zoeken wedstrijden

Manon Scheepstra koningin in Huizum!

Tekst: Jan Braaksm
foto: Henk Bootsma
 

De formatie van Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra is zondag in Huizum winnaar geworden van de vrije formatiewedstrijd voor de dames hoofdklasse. In de finale was het partuur van Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma geen partij. Met grote stappen denderde de gelouterde formatie naar de eindstreep. Op 5-0 en 6-6 kon de vlag uit bij de Ilse Tuinenga c.s.

De finale stelde wat spanning betreft niet veel voor en dat was wel het geval met de strijd in de halve finale toen aardsrivaal de formatie van Nynke Sijbrandij, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra de tegenstander was.

Ilse Tuinenga c.s. kwam goed uit de startblokken maar na een vlotte 1-0 voorsprong ging het daarna gelijk op. De formatie van Nynke Sijbrandij kon steeds weer aanpikken maar na 4 om 3 liep Tuinenga c.s. uit naar een 5-3 en 6-2 voorsprong. De wedstrijd leek in de tas maar een misser in het tussenspel van Tuinenga dreigde nog roet in het eten te gaan gooien. Het werd daarna nog 5 om 4 maar toen gooide de formatie de partij in het slot. Op 5-4 en 6-4 konden de handen in de lucht bij de volgers van Ilse Tuinenga c.s.

De strijd in aanloop naar de finale stelde bitter weinig voor. Wybrig Bakker, Mintje Meintema (ingevallen voor Hiske Zeinstra) wilden wel maar het bleef te vaak bij deze gedachte. Na goed 35 minuten wachtte voor hen al weer de douches. (5-1 en 6-0).

Premiewinnaar Anne Monfils moest stevig aan de bak tegen Anna Ennema (ingevallen voor Sietske Okkema), Anouk Tolsma en Rixt Wijnia. (5-4 en 6-2).
De halve finale tegen Tineke Dijkstra c.s. was een mooi potje maar ook hier bleek dat Anne Monfils c.s. de kansen beter benutten. Op 5-3 en 6-6 kraaide voor hen de haan victorie.

De strijd om de derde prijs werd een gemakkelijk prooi voor Nynke Sijbrandij c.s. Met speels gemak werd de formatie van Tineke Dijkstra met 5-0 en 6-4 opgerold.

Manon Scheepstra werd uitgeroepen tot koningin van de partij.

Cijfers Huizum.1. Jildou Sweering, Lotte Delgrosso en Jennie Terpstra - 2. Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol 2-5 en 6-6; 3. Anna Ennema (ingevallen voor Sietske Okkema), Anouk Tolsma en Rixt Wijnia - 4. Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma 4-5 en 2-6; 5. Anne Berber Zeinstra, Jeska Terpstra en Martzen Deinum - 6. Nynke Sijbrandij, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra 3-5 en 0-6; 7. Wybrig Bakker, Mintje Meintema (ingevallen voor Hiske Zeinstra) en Melissa Rianne Hiemstra - 8. Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra 1-5 en 0-6. Halve finale:2. Tineke Dijkstra c.s. - 4. Anne Monfils c.s. 3-5 en 6-6; 6. Nynke Sijbrandij c.s. - 8. Ilse Tuinenga c.s. 4-5 en 4-6. Om de derde prijs: 2. Tineke Dijkstra c.s. - 6. Nynke Sijbrandij c.s. 0-5 en 4-6. Finale:4. Anne Monfils c.s. - 8. Ilse Tuinenga c.s. 0-5 en 6-6.
 

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Suppliers