contact zoeken wedstrijden

​Marrit Zeinstra koningin in Sint Jacobiparochie

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Henk Bootsma

De formatie van Nynke Sijbrandij, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra  behaalde zondag in Sint Jacobiparochie de zege op de vrije formatie wedstrijd voor de dames hoofdklasse. In de eenzijdige finale kon het partuur van Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma geen vuist maken om enigszins in het spoor van de favorieten te blijven. Met slechts acht punten tegen was de winnende formatie al halverwege. Door keren voor de kaats door Anne Monfils op 3-0 en 2-6 kwam het enige bordje voor trio Anne Monfils aan de telegraaf. Daarna denderde de formatie van Nynke Sijbrandij in hoog tempo naar de eindstreep. Via eenmaal 6-2 en tweemaal 6-4 was de zege een feit.
 
Om in de finale te komen hoefde men niet tot het uiterste te gaan. Daarvoor waren de tegenstanders gewoon een maatje te klein. Tineke Dijkstra c.s. kwam tot een spel (5-2 en 6-0) en in de halve finale verging het Jildou Sweering c.s. net iets beter (5-3 en 6-4).
 
Premiewinnaar Anne Monfils verraste, maar misschien ook weer niet, door in de aanloop naar de finale soepel af te rekenen met partuur Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra dat niet verder kwam dan een spel. (5-2 en 6-2).
 
In de halve finale moest trio Anna-Brecht Bruinsma genoegen nemen met drie bordjes. Op 5-3 en 6-4 viel hier de laatste slag. In de strijd om de derde prijs was trio Jildou Sweering net iets eerder bij de finish dan trio Anna-Brecht Bruinsma (5-4 en 6-2).
 
Sint Jacobiparochie in cijfers. 1. Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra – 2. Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma 2-5 en 2-6; 3. Anna-Brecht Bruinsma, Jeska Terpstra en Martzen Deinum – 4. Wybrig Bakker, Hiske Zeinstra en Melissa Rianne Hiemstra 5-2 en 6-6; 5. Anne Berber Zeinstra, Lotte Delgrosso en Kim Dijkstra – 6. Jildou Sweering, Marte Altenburg en Jennie Terpstra  3-5 en 6-6; 7. Nynke Sijbrandij, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra – 8. Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol 5-2 en 6-0. Halve finale: 2. Anne Monfils c.s. – 3. Anna-Brecht Bruinsma c.s. 5-3 en 6-4; 6. Jildou Sweering c.s. – 7. Nynke Sijbrandij c.s. 3-5 en 4-6. Om de derde prijs: 3. Anna-Brecht Bruinsma c.s.  – 8. Jildou Sweering c.s. 4-5 en 2-6. Finale: 2. Anne Monfils c.s. – 7. Nynke Sijbrandij c.s. 1-5 en 4-6.
 

.
 

1e prijs st jabik

Hoofdsponsor

Businesspartners

Suppliers