contact zoeken wedstrijden

Partuur Nynke Sijbrandij toont veerkracht

Tekst: Jan Braaksma
Foto: Lieuwe Bosch  (archief)

Vooraf was het partuur van Nynke Sijbrandij, Jeska Terpstra en Manon Scheepstra in Jorwert het te kloppen partuur en na drie partijen kaatsen maakten zij die voorspelling helemaal waar. Niet dat het zonder slag of stoot ging maar op de momenten dat het er om ging waren de drie dames niet te bekaatsen. 
 
Nynke Sijbrandij werd een aantal keren voor overlopen bestraft, maar  sloeg de gehele dag voortreffelijk op en stond op toen het partuur in de finale de marge zag slinken tot een spel. Met twee prima retourslagen werd de basis gelegd voor het laatste eerst. Vervolgens sloeg Harmke Siegersma kwaad uit en op 5-3 en 6-2 passeerde Jeska Terpstra de kaats. 
 
Een finale waarin het maar liefst zeven maal 6-4 werd en het eerste eerst werd binnengehaald door de latere premiewinnaar Anna-Brecht Bruinsma, Imke van der Leest en Harmke Siegersma.  De misser van Nynke Sijbrandij bezorgde trio Anna-Brecht Bruinsma het eerst bordje. Vervolgens werden de volgende drie bordjes om en om verdeeld. Maar na spel gelijk werd de druk van partuur Nynke Sijbrandij opgevoerd. Op 2-2 en 6-4 was het Nynke die via een triktrak de bal over de bovenlijn sloeg. 
 
Die voorsprong gaf Manon Scheepstra vleugels en zij sloeg vervolgens drie ballen ver over de bovenlijn. Na de 4-2 voorsprong bleef Manon Scheepstra ongenadig bezig en het trio liep mede door dit geweld uit naar een 5-2 stand toen Harmke Siegersma op 4-2 en 6-4 de bal buiten de lijnen deponeerde. Dankzij prima opslagwerk van Anna-Brecht Bruinsma werd er nog een bordje binnengehaald maar op 5-3 en 6-0 kon Jeska Terpstra de winst pakken met het passeren van de kaats. 
 
Een mooie partij waarin het uitslaggeweld van Manon Scheepstra de doorslag gaf.
Anne-Berber Zeinstra, Sjanet Wijnia en Jennie Terpstra konden in de eerste omloop geen vuist maken tegen het opslaggeweld van Nynke Sijbrandij en Manon Scheepstra. In het perk lukte het toen wat minder maar in deze fase kon men terug vallen op prima opslagwerk. Na 3 om 2 waren de twee volgende eersten beslissend voor de partij. 
 
Op 3-2 en 6-6 passeerde Jeska Terpstra de kaats en op 4-2 en 6-6 plaatste Nynke Sijbrandij een fraaie zitbal. Anne Berber Zeinstra liet vervolgens zien dat zij dat ook redelijk beheerst door op 5-2 en 4-6 het perk Terpstra-Scheepstra te verschalken. Maar het laatste woord was aan Nynke Sijbrandij die op 5-3 en 6-2 haar vijfde zitbal plaatste.
 
De halve finale tegen Ilse Tuinenga, Sandra Hofstra en Marrit Zeinstra was een mooie partij waarin het maar liefst vijfmaal zes gelijk werd, maar waar trio Nynke Sijbrandij net iets scherper oogde. Kwam ook doordat Nynke Sijbrandij c.s. binnen de kortste keren op een 3-0 voorsprong kwam. De misser van Ilse Tuinenga op 2-0 en 6-6 deed veel pijn. Via 4 om 1 was de tweede misser van Ilse Tuinenga op 4-1 en 6-6 een die feitelijk beslissend was voor het verdere verloop van de partij. De beide laatste eersten werden op zes gelijk beslist. Eerst miste Nynke Sijbrandij het perk maar op 5-2 en 6-6 maakte zij die fout ruimschoots goed door de bal tot in het perk te retourneren.

Anna-Brecht Bruinsma c.s. had weinig strijd hoeven te leveren om de finale te bereiken. Jildou Sweering, Hiske Zeinstra en Melissa Rianne Hiemstra wilden wel maar bij die gedachte bleef het (5-1 en 6-6). De halve finale tegen Tineke Dijkstra, Lotte Delgrosso en Marije Hellinga was een strijd van de hapgrage kat tegen een onthutsend zwak muisje. Via viermaal 6-2, eenmaal 6-0 en eenmaal 6-4 was het binnen het half uur over en uit. De dames Tineke Dijkstra kregen derhalve 12 punten aan de telegraaf waarvan acht cadeau werd gedaan door opslagmissers van de tegenpartij.
 
De strijd om de derde prijs ging tussen de parturen van Tineke Dijkstra c.s. en Ilse Tuinenga c.s. Na spellen gelijk denderde Ilse Tuinenga c.s. door naar een 5-2 en 6-6 zege.  
      
Cijfers Jorwert.1. Andrea Kroes, Marte Altenburg en Louise Krol – 2. Tineke Dijkstra, Lotte Delgrosso en Marije Hellinga 0-5 en 6-6; 3. Anna-Brecht Bruinsma, Imke van der Leest en Harmke Siegersma – 4. Jildou Sweering, Hiske Zeinstra en Melissa Rianne Hiemstra 5-1 en 6-6; 5. Anne Monfils, Margriet Bakker en Kim Dijkstra – 6. Ilse Tuinenga, Sandra Hofstra en Marrit Zeinstra 3-5 en 2-6; 7. Nynke Sijbrandij, Jeska Terpstra en Manon Scheepstra – 8. Anne Berber Zeinstra, Sjanet Wijnia en Jennie Terpstra 5-3 en 6-2. Halve finale:2. Tineke Dijkstra c.s. – 3. Anna-Brecht Bruinsma c.s. 0-5 en 2-6; 6. Ilse Tuinenga c.s. – 7. Nynke Sijbrandij c.s. 2-5 en 6-6. Om de derde prijs:2. Tineke Dijkstra c.s. – 6. Ilse Tuinenga c.s. 2-5 en 6-6. Finale:3. Anna-Brecht Bruinsma c.s. – 7. Nynke Sijbrandij c.s. 3-5 en 0-6.   
 
 

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Suppliers