contact zoeken wedstrijden

Trio Nynke Sijbrandij pakt eerste zege van het seizoen

Tekst Jan Braaksma
Foto: Bart van Zeijl (K.V. Berlikum)
Video: KNKB Media

Nynke Sijbrandij, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra behaalden zondag in Berltsum de eerste zege van het seizoen. In de finale werd met grote cijfers gewonnen van Anna-Brecht Bruinsma, Anouk Tolsma en Rixt Wijnia. Op 5-0 en 6-2 was het over en uit.

De eigenlijke finale werd een partij eerder gespeeld tussen de rivalen van Ilse Tuinenga c.s. en Nynke Sijbrandij c.s. Na spellen gelijk leek de partij gespeeld toen Ilse Tuinenga c.s. een 5-2 voorsprong namen. Maar onder leiding van een uitblinkende Marrit Zeinstra werd de achtervolging in gezet en het was Imke van der Leest die de partij op 5-5 en 6-2 alsnog over de streep wist te trekken met een bovenslag en een fraaie retourslag.

In aanloop naar de finale bleef het partuur van Anne Monfils op een spel steken tegen de latere winnaar (5-2 en 6-2).
Premiewinnaar Anna-Brecht Bruinsma c.s. leek bij een 5-2 achterstand tegen Tineke Dijkstra c.s. kansloos voor een plek in de finale maar door hard werken en er vooral in te blijven geloven werd de achterstand helemaal weg gewerkt en op 5-5 en 6-2 konden de handen in de lucht en was een eerste finale plaats een feit.
In de strijd om het derde geld was Ilse Tuinenga c.s. te sterk voor Tineke Dijkstra c.s.

 Berltsum cijfers. 1. Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol – 2. Sietse Okkema, Anouk Tolsma en Rixt Wijnia 5-2 en 6-2; 3. Anne Berber Zeinstra, Lotte Delgrosso en Kim Dijkstra – 4. Anna-Brecht Bruinsma, Jeska Terpstra en Martzen Deinum 0-5 en 2-6; 5. Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra – 6. Elly Hofman, Klasine Huistra en Annelien Broersma 5-4 en 6-2; 7. Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma – 8. Nynke Sijbrandij, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra 2-5 en 2-6. Halve finale: 1. Tineke Dijkstra c.s. – 4. Anna-Brecht Bruinsma c.s. 5-5 en 2-6; 5. Ilse Tuinenga c.s. – 8. Nynke Sijbrandij c.s. 5-5 en 2-6; Om de derde prijs 1. Tineke Dijkstra c.s. – 5. Ilse Tuinenga c.s. 1-5 en 2-6; Finale: 4. Anna-Brecht Bruinsma c.s. – 8. Nynke Sijbrandij c.s. 0-5 en 2-6.
 

Hoofdsponsoren

Businesspartner

Suppliers